Cinci Alimente Care Distrug Hormonii

CoffeeArt33

Acneea este rezultatul unui dezechilibru endocrin. Majoritatea femeilor experimentează efectele acesteia chiar înainte de perioada menstruației, atunci estrogenul și testosteronul fiind la cele mai înalte niveluri. Când femeile nu își pot echilibra hormonii, estrogenul și testosteronul în exces se pot acumula, acest lucru făcând imposibilă detoxifierea, ceea ce duce la inflamarea pielii și la apariția acneei. În loc sa aruncați sume impresionante pe creme și săpunuri speciale, încercați să faceți câteva schimbări în dietă.

Printre alimentele care fac rău pielii se numără:

Cafeina

Cafeina vă poate ajuta să va treziți dimineața mai ușor, dar afectează pielea. Atât cafeaua, cât și ceaiul pot elimina vitamina B, magneziul și zincul din corp.

Lactatele

Multe produs lactate conțin hormoni sintetici, care contribuie la excesul de hormoni din organism. Sunt, de asemenea, una dintre principalele cauze ale inflamației, provocând acnee și alte probleme.

Soia

Soia conține fitoestrogeni, care pot dezechilibra hormonii. Dacă sunteți sensibili din punct de vedere hormonale, consumul de soia vă poate provoca tulburări. Soia este adesea un ingredient inclus in multe alimente, deci, asigurați-vă că verificați etichete.

Șofranul și uleiul

Uleiurile de gătit conțin mai mulți acizi Omega 6, decât acizi grași Omega 3. O creștere a nivelului de Omega 6 în organism poate produce inflamația pielii în timpul pericolelor cu nivel crescut de estrogen.

Pe de altă parte, există și alimente benefice hormonilor și pielii, printre acestea numărându-se avocado, scorțișoară, rodii, turmeric și semințe de chia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s