Motive Suprinzătoare Pentru Care Ne Îngrasam, Altele Decat Dieta Alimentara

health-fitness-2013-01-squat-and-press-workout-move-main

Dierderea kilogramelor în plus, se numara printre obiectivele dumneavoastră, in această primăvară? Trebuie să știți că o alimentație sănătoasă nu este singurul lucru care vă poate ajuta. Am captat atenția dumneavoastră? Mai jos, aveti descrise câteva cauze care favorizează acumularea kilogramelor în plus.

Nopțile Nedormite

Alimentația sănătoasă, corectă, echilibrată nu este suficientă dacă obișuiti să va culcați la primele ore ale dimineții. Studiile arată, faptul că, intervalele mai scurte de somn sunt asociate cu un nivel mai ridicat al indicelui masei corporale (IMC), și cu o talie ceva mai mare. Principalul motiv? ,,Lipsa somnului poate duce la creșterea nivelului de grelină, care este hormonul foamei și scade nivelul de leptină, care este hormonul sațietății”, afirma Alissa Rumsey, dietician și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică. ,,Cercetările arată, de asemenea, că atunci când suntem privați de somn, creierul nostru răspunde mai puternic în fața mâncărurilor nesănătoase și are o abilitate scăzută de a exersa controlul porției”, a mai adugat aceasta.

Stresul

Dacă sunteți genul de persoana care rămâne mereu în urma programului, înseamnă că vă simțiti, în permanență, stresat. Starea de stres echivalează cu nivelurile crescute de cortizol, hormonul stresului, care se știe că încetinește metabolismul și favorizează depozitarea grăsimii, potrivit unui studiu publicat de către revista Biological Psychiatry. Pentru a adăuga sare pe rana, tipurile de mâncare la care poftim atunci când suntem stresați tind să fie cele grase și cele pline de zahar.

Spălarea Mâinilor Cu Săpun Antibacterian

Sună nefiresc, nebunesc, dar este adevărat: dezinfectarea mâinilor te poate îngrășa. Unul dintre agenții bacterieni adăugați în săpun, triclosan, este un tip de ,,obsogen” – un compus care poate provoca creșterea în greutate, prin întreruperea hormonilor organismului. Un studiu, publicat în revista Plos One a constatat, faptul că, un nivel detectabil al compusului este asociat cu o creștere de 0.9 puncte a indexului masei corporale. Experții cred, faptul că, impactul negativ asupra greutății este cauzat de faptul că triclosanul interferează cu hormonii tiroidieni, care controlează metabolismul. De aceea, în 2016, in America, au fost eliminati antimicrobienii din săpunuri, deoarece nu contribuie prea mult la eficiența săpunului și pentru că poate face mai mult rău decât bine.

Somnul Excesiv

Prea mult somn poate fi la fel de dăunător, precum lipsa lui. Studiile privind somnul, au descoperit, faptul că, somnul excesiv – care insemna mai mult de 10 ore pe zi – are legătură cu scăderea funcției cognitive și creșterea riscului de obezitate, diabet, depresie și inflamație cronică.

Statul Pe Scaun

Locurile de muncă foarte sedentare au determinat ameicanii să ardă 100 de calorii mai puțin pe zi, decât o făceau în urmă cu 50 de ani și  a înrăutățit răspunsul la insulina, care poate cauza diabet și obezitate. Surpinzător, exercițiile fizice nu sunt soluția. De fapt, un studiu realizat in anul 2006 a avertizat, faptul că, exercițiile recomandate de 150 de minute pe sătpămână nu vor diminua impactul negativ pe care il are statul pe scaun, vreme de opt ore, sau mai mult pe zi, asupra sanatatii noastre cardiovasculare. Jurnalul Clinic al Sănătății Americane de Nefrologie sugereaza să faceti o plimbare de doua minute la fiecare oră, pentru a diminua efectele statului excesiv pe scaun.

Îmbrăcămintea Formală

Ținutele lejere nu doar că sunt mai confortabile, dar vă și permit să fiți mai activi și, prin urmare, vă împiedică să luați în greutate. Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin au descoperit, faptul că oamenii, care purtau denim la locul de muncă au făcut cu aproape 500 mai multi pași pe parcursul zilei, decât in zilele în care purtau îmbrăcăminte mai formală. Cu timpul, acești pasi suplimentari vă pot ajuta să vă menținei mai supli.

Nu Mergeți Niciodată Pe Scări

Lifturile sunt confortabile, dar atunci când apelăm la ele pierdem o șansă serioasă de a arde calorii. Potrivit Centrului de Științe al Sănătății din cadrul Universității din New Mexico, o persoană de 68 de kilograme poate pierde 2.7 kilograme pe an doar urcând in fiecare zi două serii de scări.

Mâncatul În Fața Televizorului

Studiile arată, faptul că, atunci, când nu te poti auzi pe tine mestecând sau când crierul tău este preocupat cu vizionarea unui serial, corpul nu va fi capabil să înregistreze indicii de sațietate care vă avertizează că v-aâi săturat. De fapt, persoanele care mănâncă în fața televizorului pot consuma cu 10% mai multă mâncare deodată decât ar face-o în mod normal și chiar vor consuma în medie cu 25% mai multe calorii pe parcursul unei zile, potrivit un studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition.

Dependența De Telefon

Este de obicei primul lucru pe care il faci dimineata si ultimul pe care il faci seara, inainte sa pui capul pe perna. Pentru cei mai multi dintre noi asta inseamna verificarea Facebook-ului, a mesajelor de pe telefon, a email-urilor, etc. Te poate ajuta sa rămâi informat, dare te impiedică ai o dimineată productivă și, mai important, te împiedică dă adormi repede. Expunerea pe timp de noapte la lumina albastra e electronicelor interferează cu producția naturală a organismului de melatonină, hormonul somnului și, prin urmare, determină somnul întrerupt, care poate afecta la rândul său nivelul hormonilor de stres și metabolismul.

Fuga De Cântar

Ignorarea cântarului poate fi unul din motivele pentru că nu reușiți să scăpați de kilogramele în plus. Privindu-vă greutatea corporală vă poate ajuta să vă reîntăriți obiectivele de a slăbi și vă va fi mai greu să abandonați dieta. Când cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au pus sub observație persoane aflate la dietă, care se cântăreau zilnic, au descoperit că turina urcării pe cântar i-a ajutat pe aceștia să oiardă de două ori mai mult în greutate decât cei care se cântăreau mai rar..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s