Ministrul De Interne: In Momentul De Fata, Este Imposibila Modernizarea Stadionului Dinamo

IMG_20170416_203456

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a explicat, miercuri, ca singura soluție, pentru modernizarea Stadionului Dinamo, este ca, Asociația ,,Club Sportiv FC Dinamo”, să renunțe la dreptul de folosință asupra locației, drept obținut printr-un contract semnat cu Clubul Sportiv Dinamo al MAI.

,,Există un contract de asociere, încheiat în anul 2002, în baza unei hotărâri de guvern. Acesta este încheiat între Clubul Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne și Asociația Club Sportiv FC Dinamo, căreia îi este conferit dreptul de folosință comună pe o durată nedeterminată a stadionului Dinamo, aflat în administrarea Clubului Sportiv Dinamo. Această situație juridică actuală, face, practic, imposibilă investiția, pe care Compania Națională de Investiții, ar putea să o facă la Stadionul Dinamo, în condițiile în care bunul imobil este grevat de astfel de sarcini” a declarat ministrul.

In acest sens, Carmen Dan, a precizat faptul că, a trimis către Asociatia Club Sportiv FC Dinamo, un proiect de ,,Act Aditional” la contractul încheiat între cele două entități, prin care se propune excluderea din obiectul asocierii a bunurilor ce urmează a fi modernizate.

,,Singura soluție o reprezintă cedarea, de către Asociația Club Sportiv FC Dinamo, a tururor sarcinilor care grevează Stadionul Dinamo. Contractul de asociere are niște particularități pe care eu, ca jurist, nu le-am mai întâlnit până acum. Acestea constau, în faptul că, nu se poate denunța unilateral, că este încheiat pe perioadă nedeterminată”, a mai afirmat Carmen Dan. De asemenea, a mai precizat, faptul că, situația este îngreunată din cauză că Asociația Club Sportiv FC Dinamo, se află în insolvență, fiind coordonată de un administrator special. De asemenea, întrucât denunțarea unilaterală este interzisă în contract, dacă una dintre părți invocă acest lucru, celalaltă parte ar putea cere despăgubiri, a precizat juristul Clubului Sportiv Dinamo, în cadrul aceluiași eveniment.

În urma investiâiilor, ar urma să fie modernizate stadionul, gazonul, tribunele, vestiarele, parcarea și intrarea principală, potrivit ministrului de Interne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s