Ce Spune Culoarea Ochilor Despre Sanatatea Ta

eye-03

Se spune că ochii sunt fereastra sufletului nostru, însă, cercetătorii arată, faptul că, aceștia ne pot transmite mai mult decât atât. Culoarea ochilor ne poate spune ce afecțiuni suntem predispuși să dezvoltăm de-a lungul vieții.

Oamenii de știință spun că în urma studiilor s-a dovedit, faptul că, persoanele cu ochi căprui au un timp de reacție mai dezvoltat decât persoanele cu ochi albaștri, în timp ce oamenii care au ochii verzi sunt mai predispuse să dezvolte cancer ocular.

Ochii gri, verzi și albastri

,,Din punct de vedere medical, oamenii cu ochii albaștri sau culori deschise tind să fie mai sensibili la lumină. Acest lucru se datorează din cauza distribuției pigmentului responsabil cu absorbția luminii la nivelul ochiului”, explică Ruth Williams, președinte ales al Academiei Americane de Oftalmologie. De asemenea, ochii deschiși la culoare, pot însemna un risc mai crescut de apariție a cancerului. Motivul este acela, că acest tip de ochi conține mai puțin pigment care să-i protejeze de razele UV, deci, pe parcursul vieții, riscul de apariție a melanomului la nivelul învelișului median al ochiului este mai mare.

Oamenii cu ochi deschiși trebuie să folosească ochelari de soare cu protecție UV, și trebuie să fie atenți și în ceea ce privește expunerea pielii la soare, deoarece aceasta este mai predispusă la dezvolatarea cancerului de piele.

Ochii căprui

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Louisville, oamenii cu ochi căprui au timp de reacție mai dezvoltați în timpul activităților care reclama mișcare,

Schimbările culorii globului ocular din alb în roșu sau gălbui, încețășoarea pupilelor inelul corneal care devine alb sunt semne ale necesității de a vizita imediat medicul, fiind posibilă prezența unei boli în organism.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s