Eugene Rimmele: Povestea Omului de Afaceri

CAMPAIGN-HERO_Stayglossy3D

 

Numele sau, Eugene Rimmele, este astazi sinonim cu ,,Mascara”, iar branul pe care l-a creat, in urma cu mai bine de 180 de ani, se numara printer cele mai populare branduri de cosmetic la nivel global.

Eugene Rimmel este cunoscut ca unul dintre pionerii industriei de infrumusetare, care a revolutionat conceptual de igiena si cosmetic din vremea sa. In present, brandul Rimmel London se afla sub umbrella gigantului Coty, cu venituri de aproximativ 4.34 miliarde de dolari inregistrate in anul fiscal 2016.

extrasuperlashmascara_teaser_0

 

Rimmel London este cunoscut, atat din promovare cat si prin structura numelui sau, ca un brand ce simbolizeaza frumusetea britanica. Este greu de crezut, faptul ca, fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute branduri de ,,produse cosmetic britanice” din lume a fost un francez, originar din Paris, care si-a dus afacerile in Londra. Eugene Rimmel s-a nascut in anul 1820 si a mostenit apetenta pentru cosmetic de la tatal sau, Hyacinthe Mars Rimmel,  cunoscut parfumier si om de afaceri francez.

 

In anul 1834, acesta a decis sa paraseasca tara natala si s-a mutat  in Londra, impreuna cu sotia si fiul sau adolescent, Eugene. In scurt timp, buticul exclusivist al familiei Rimmel, din West End, a devenit o destinatie principal pentru doamnele care cautau luxul si inovatia in preparatele de ingrijire a pielii si in parfumuri. Eugene, care avea doar 14 ani, cand tatal sau l-a introdus in lumea afacerilor, si-a deposit cu mult maestrul. Dupa doar cativa ani, si-a deschis propria afacere, pe care a numit-o ,,Casa Rimel”, iar in anul 1842 a preluat si afacerea inceputa de catre tatal sau. Aceasta miscare indrazneata l-a lansat pe plan international si a contribuit la contruirea reputatiei sale de creator de produse de frumusete originale si de parfumuri fine.

 

capitalist

Ulterior, tanarul Rimmel a cunoscut o evolutie spectaculoasa, trecandu-si in palmares o lista de descoperiri in domeniul cosmeticii inainte de a implini 30 de ani. Printer acestea s-ar numara introducerea cataloagelor de comanda prin posta, o idee complet nou, in lumea parfumurilor si cosmeticelor, evantaiele parfumate pentru doamnele de la opera, teatru sau bale tori cartile parfumate. Insa, piesa de rezistenta a fost o fantana de parfum create pentru Marea Expozitie, in 1851. Jeturile de apa de colonie erau eliberate de catre fantana pe care vizitatorii incantati o foloseau pentru a-si parfuma batistele. Fantana de parfum l-a adus in atentia Reginei Victoria, care l-a numit parfumierul sau official, o distinctive care i-a raspandit numele si faima pe tot globul. In timpul vietii, Rimmel, a primit 10 titluri regale de la mai multi sefi de stat din intreaga Europa.

Insa, produsul care i-a adus, cu adevarat, un loc in industria frumusetii a fost ,,creatia cosmetica”  din 1860 – ,,Superfin” – prima mascara cosmetic non-toxica. Chiar daca femeile foloseau de secole diverse potiuni pentru a-si pune in evidenta genele, amestecul de praf de carbine si vaselina creat de catre Rimmel a fost revolutionary si s-a raspandit foarte rapid in Europa. Cuvantul ,,Rimmel” a devenit sinonim cu mascara in limbile franceza, italiana, romana, spaniola, persona si portucheza, turca si araba, demonstrand influenta fondatorului asupra lumii cosmeticelor.

Eugene Rimmel a continuat sa-si extinda imperiul, deschizand magazine, atat in Paris, cat si in New York, precum si o distilerie cu ulei essential la Nisa.

A fost unul dintre primii pionieri ai aromaterapiei, descoperind ca uleiurile extrase din plante si flori au proprietati terapeutice. Rimmel a creat vaporizatoare, care au fost utilizate in spirale pentru a dispersa aburi ai uleiurilor, in acelasi mond in care folosim astazi difuzoare de aromaterapie. Ulterior a creat ,,Eau de Cologne”, parfumuri usoare, de reinprospatare intre spalari, probabil formele incipiente ale deodorantelor. In 1875, locatiaoriginara a cladirii Rimmel de pe Strand Street a fost distrusa de un incendiu, dar Eugene si-a reconstruit fabrica in locul in care se astazi se afla unul dintre hotelurile londoneze representative – The Savoy.

Eugene Rimmel s-a aflat la conducerea Casei Rimel pana cand a incetat din viata, in anul 1887, la varsta de 67 de ani. Compania a fost mostenita si condusa de familie pana 1949, cand a fost achizitionata de proprietarii unei agentii de publicitate din Londra. Incepand cu anul 1996, brandul este detinut de catre Coty Inc., un gigant in lumea cosmeticelor, care a dus in 40 de tari brandul Rimel, cel mai bine vandut brand din Marea Britanie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s