Sportivii Profesionisti Vor Face Si O Ecografie de cord

IMG_20170416_203456.jpg

Ministerul Sanatatii are in lucru revizuirea reglementarilor privind vizitele medicale ale sportivilor profesionisti si introducerea unei ecografii de cord pentru diagnosticul precoce al unor maloformatii cauzatoare de deces subit, a reclarat ministrul Florian Botog.

,,In saptamanile ce vor urma, comisiile de specialitate vor evolua toata baza legala existenta  si o vor aduce la zi. In urma discutiilor cu cardiologii, care ne-au confirmat ca sunt malformatii de cord care pot cauza moatea subita, dar nu pot fi puse in evidenta prin examen clinic sau EKG, intentionam, ca pentru sportivii de performanta sa introducem o ecografie de cord pentru a pune in evidenta si a diagnostica precoce eventualele malformatii.Pana acum, nu exista aceasta procedura in reglementarile care privesc evaluarea medicala a sportivillor si nu stim sa se practice in strainatate”, a declarat acesta pentru agentia Agerpres.

Sportivii de performanta trebuie sa efectueze periodic, o vizita medicala, care este reglementata si de catre Ministerul Sanatatii.

,,Noi am avut o discutie cu ministrul Tineretului si Sportului, domnul Marius Dunca, si consideram ca este foarte important sa prevenim astfel de incidente tragice pe terenul de sport. Daca putem sa prevenim acest lucru, trebuie sa il facem”, a subliniat ministrul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s