Franta Interzice Manechinele Prea Slabe Si Obliga Mentionarea Imaginilor Retusate

000360-WMA-10G-MRS-CC-S01_LE

 

Manechinele vor fi nevoite sa prezinte un certificat medical, pentru a-si putea exercita profesia in Franta,  iar imaginile care ,,slabesc sau rotunjesc silueta”, trebuie sa fie mentionate ca retusate, potrivit a doua norme publicate, vineri, in Monitorul din Franta.

De asemenea, incepand din 6 mai, modelele vor trebui sa prezinte un certificat medical, valabil in ultimii doi ani, care arata starea lor de sanatate generala, si care sa evalueze mai ales indicele masei lor  corporale -IMC. Ministerul Sanatatii francez a luat drept referinta Organizatia Mondiala a Sanatatii (O.M.S.), care prevede, faptul ca, o persoana este considerata cand are un IMC – care masoara relatia dintre greutate si inaltime – de sub 18,5. 

Legea promulgata prevede pedepse de pana la 6 luni de inchisoare si amenzi de 75.000 de euro pentru cei care se fac vinovati de angajarea in acesto domeiu a unor persoane considerate prea slabe.

 

De asemenea imaginile vor trebui insotite, incepand cu 1 octombrie, de mentiuunea ,,fotografie retusata”, pentru mesajele publicitare, care apar in ziare, afise, internet sau cataloage.

Prin acest demers, Franta se alatura, astfel, unor tari ca Spania, care interzice din ani 2006 defilarea top-modelelor cuu un IMC mai mic de 18 pe Pasarela Cibes, sau Italia.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s