Federatia Franceza De Tenis Va Anunta Pe 15 Mai Daca Maria Sarapova Va Fi Invitata La Roland Garros

 maria-sharapova-nike-12

Federatia Franceza de Tenis (FFT), va anunta,pe 15 mai, daca va acorda sau nu o invitatie (wild-card), rusoaicei, pentru turneul de Mare Slem de la Roland Garros, care va avea loc in perioada 28 mai – 11 iunie, a anuntat presedintele FFT, Bernard Giudicelli. ,,FFT se va pronunta, pe 15 mai, in privinta acestui subiect”,a afirmat Giudicelli, cel care l-a inlocuit, pe 18 februarie, la conducerea FFT pe Jean Gachassin.

Dupa o suspendare de 15 luni pentru dopaj, cu meldonium, fosta numarul 1 mondial, castigatoarea a cinci trofee de Grand Slam, dintre care doua la Roland Garros (2012 si 2014), urmeaza sa revina in competitie saptamana viitoare, cu ocazia turneului de la Stuttgard (Germania), la care va participa in baza unui wild-card,oferit de catre organizatori. Jucatoarea rusa,care nu mai  figureaza in clasamentul mondial WTA, din cauza absentei sale, va beneficia, de asemenea, de invitatii pentru turneele de la Madrid si Roma, fapt care a divizat circuitul feminin.

La inceputul lunii martie, presedintele FFT, isi exprimase reticentele impotriva participarii Mariei Sharapova la turneul de la Roland Garros. ,,Este complicat. Preferam ca ea sa revina complet reabilitata. Integritatea, este unul dintre angajamentele noastre forte. Nu putem decide, pe de o parte, sa marim fondurile dedicate luptei antidoping, iar pe de alta parte sa o invitam”,a declarat, atunci, Bernard Giudicelli.

In cazul, eventualei absente a Mariei Sarapova, editia din acest an a Internationalelor Frantei, se va disputa, fara doua dintre cele mai celebre jucatoare din circuit, intrucat Serena Williams, a decis sa puna capat sezonului, dupa ce a anuntat ca este insarcinata. Insa, anuntul americancei nu va avea nicio influenta in privinta hotararii  FFT in privinta rusoaicei.  ,,Serena Williams si Maria Sarapova sunt doua cazuri disociate. Noi organizam un turnu de Mare Slem, nu un casting”, a declarat Giudicelli.

 Fara o invitatie din partea Federatiei Franceze de Tenis, Sarapova are inca o mica sansa sa fie prezenta la Roland Garros, prin intermediul calificarilor. Insa, pentru a putea participa la competitia pariziana, rusoaica are de nevoie de suficiente puncte, altfel spus, sa castige turneul de la Stuttgard, insa si o calificare i-ar putea fi suficienta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s