6 Alimente Care Pot Sa Te Ucida

 

11

Bill Marlereste un avocat care a petrecut mai mult de 20 de ani lucrand la procese de otravire alimentara. A castigat, astfel, clientilor sai, aproximativ 600 de milioane de euro. In urma experientei sale profesionale, Bill Marler a ajuns sa nu mai manance anumite alimente,potrivit The Independent. Avocatul, care a condus si procese de acuzare impotriva retailerului american Chipotle dupa ce lantul s-a confruntat cu focar de E.coli si norovirus, a postat un articol in publicatia Food Poisoning Journal , in care a indicat care sunt alimentele din dieta sa la care a renuntat.  Acesta spune, faptul ca, experienta clientilor sa-i l-a convins ca aceste alimente nu merita riscurile :

Stridii Crude

Marler a declarat, faptul ca, a vazut multe cazuri de toxiinfectii alimentare, generate de catre scoici, in ultimii cinci ani,mai mult decat in cele doua decenii anterioare.

Motivul: apele din ce in ce mai calde. Pe masura ce temperatura apelor globului creste, creste si numarul de microbi, care ajung in stridiile sorbite.

Fructele Si Legumele Prespalate Sau Pretaiate

Marler, a afirmat, ca le evita ,,ca pe plaga”. Confortul este bun, dar pe masura ce mai multi oameni se ocupa de procesarea alimentelor, inseamna ca exista mai multe riscuri de contaminare.

Germenii Cruzi

Epidemiile generate de catre germeni sunt extrem de dese, cu mai mut de 30 de focare de bacterii (mai ales salomenla si E.coli), in ultimele doua decenii. ,,Au existat prea multe focare ca sa fii atent la altfel de contaminari. Nu mananc deloc acest tip de vegetale”, explica Marler.

Carnea Gatita In Sange

Marler isi comanda doar fripturi medii si binefacute. Potrivit expertului, carnea trebuie sa fie gatita la 160 de grade pentru a omori bacteria care cauzeaza E.coli sau salmonela.

Ouale Negatite

Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonala din 1980 si de la inceputul anilor’90 , faptul ca, ouale nepregatite nu sunt recomandate, nu reprezinta o noutate. Potrivit lui Marler, riscul imbolnavirilor din cauza acestora este mai scazuta decat in urma cu doua decenii – dar el nu isi doreste sa risca in continuare.

Laptele Si Sucurile Nepasteurizate

Chiar daca exista o miscare globala care ii incurajeaza pe oameni sa bea lapte ,,crud” si sucuri, pe motiv ca pasteurizarea nu este periculoasa, in timp ce  consumul laptelui in aceasta forma, in care sunt sarite anumite etape de siguranta a alimentelor, poate genera imbolnaviri cu virusuri, microbi si paraziti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s