Peste 60% Dintre Femei Sunt Complexate Din Diferite Motive

tumblr_lbfgynljb41qagoxlo1_1280

Complexele suntstari emotionale care deriva dintr-o autoevaluare drastica a calitatilor/defectelor si a realizarilor prin comparare cu ale celor din jur. De cele mai mlte ori, in urma acestei evaluari cele mai multe persoane se simt frustrate, tensionate si intra in depresie. Reactia fireasca, ulterioara, este, asa cum era, de asteptat, inchiderea in sine si  izolarea de ceilalti.

 

Concluzia unor studii recente realizate, demostreaza, faptul ca, femeilesunt mai complexate, comparabil cu barbatii, iar acestea variaza – situatia materiala,sociala, cariera sau aspectul fizic.

 

Iata care sunt motivele din cauza carora femeile se simt complexate

 

Aspectul fizic

Peste 85% dintre respondentele studiului, au afirmat ca, sunt continuu preocupate de aspectul fizic. Printre  probeleme care reprezinta, pentru ele, un motiv de ingrijorare, se numara:

–         Estetica dentara: aceasta reprezinta o problema reaa, pentru cele care nu au avut niciodata dintii drepti, albi sau cativa dinti lipsa. Femeile se simt complexate, atunci cand vorbesc, cand zambesc, cand rad. De aceea, tot mai multe femei cauta cabinete stomatologice, unde sa beneficieze de servicii de calitate,darmai ales, care sa fie durabile.

–         Greutatea: Kilogramele in plus sunt un real motiv de frustrare pentru femei.  –Pentru a reusi sa scape de ele, fiecare trebuie sa faca mai mult sport,sa fie mai atenta la alimentatie si sa incerce, pe cat posibil, sa evite sa manance dupa ora 18.00.

–         Celulita: Chiar si cele care nu au probleme cu greutatea au celulita, iar acesta este un alt motiv de ingrijorare pentru femei. Celulita, necesita o atentie speciala, intrucat, aspectul pielii poate fi imbunatatit, cu ajutorul cremelor, a masajelor si a impachetarilor, care se fac in cadrul saloanelor de infrumusetare sau acasa.

 

Situatia materiala

Aceasta este extrem de importanta pentru femei. Conform studiului, cele care castiga sub 2.500de lei pe luna, se simt foarte complexate, intrucat nu isi mai pot satisface toate dorintele.

Raspunsurile acestora indica, faptul ca, ele sunt interesate sa cumpere:

–         Accesorii: genti de dama, portofele, curele, bijuterii  – toate au scopul de a contura o tinuta, iar cele care nu isi permit lucruri de calitate se simt inferioare, in fata celor care dispun de  bani pentru a le achizitiona.

–         Articole vestimentare si de incaltaminte: tendintele in moda, ocupa un loc aparte, pentru fiecare femeie. Cele mai multe au afirmat, faptul ca, isi doresc sa isi achizitioneze in fiecare sezon lucruri noi, intrucat nu se simt bine cand ies in oras, sau cand merg la serviciu,stiind, faptul ca, au acelasi haine si perechi de incaltamintede foarte mult timp.

–         Telefoane de ultima generatie: peste50% dintre respondente au afirmat ca isi doresc sa aiba telefoane de ultima generatie, iar un telefon iphone 7 poate fi primul pe lista dorinteor femeilor, datorita caracteristicilor acestuia.

 

Cariera

Femeile care au trecut de 25 de ani se ingrijoreaza, de faptul ca, din ce in ce mai mult cu privire la cariera lor,maiales daca pana la aceasta varsta nu au avut niciodata un job stabil, ci au schimbat foarte multe locuri de munca. De asemenea, incep sa apara frustrarile din cauza ca trebuie sa o ia mereu de la inceput, pe pozitii de,,juniori”, iar beneficiile nu sunt deloc satisfacatoare. Se pare ca, femeile care lucreaza in firme se simt mai complexate decat cele care au joburi in multifunctionale.

 

Relatii esuate

Femeile care au trecut de 27 de ani sicare au avut mai multe relatii, precumsi cele complexate din cauza faptului ca nu au reusit sa isi gaseasca perechea. Starea de depresie,este accentuata de catre retelele de socializare, unde ele vad prietene si cunostiinte casatorite sau care  asteapta nasterea unui nou membru al familiei. Ele trec foarte greu peste urmele lasate de fostii parteneri si sunt complexate,crezand ca problemele sunt numai la ele.

 

Peste 60% dintrefemei si sunt complexate, iar aceasta cifra este, intr-adevar, ingrijoratoare. Acestea ar trebuisa ia masuri, astfel incat, sa evite starile depresive. Pentru inceput , ele ar trebui sa nu se mai subestimeze si sa inceteze sa se compare cu cei din jur!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s