Horia Tecau: Noul Ambasador Al UNICEF In Romania

horia-tecau-IMG_4750

 

Judecatorul de tenis Horia Tecau este , incepand de marti, noul ambasador national al UNICEF, in Romania, acesta, urmand sa participe la campaniile organizatiei mondiale pentru sprijinirea si protejarea drepturilor copiilor.

 

In cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc, marti, Horia Tecau, a declarat, faptul ca, a fi ambasador UNICEF, este o onoare, dar si o mare responsabilitate. ,,Este o mare onoare, sa ma alatur unei echipe de personalitati, unor adevarate modele nationale si internationale. A fi ambasador UNICEF este in acelasi timp si o mare responsabilitate. De ceva timp incerc, sa ma implic si sa contribui la dezvoltarea comunitatii in care traiesc, iar UNICEF  imi ofera posibilitatea de a face acest lucru intr-un mod organizat. Ma angajez, astfel, sa sprijin respectarea drepturilor copilului, in special, dreptul la scoala si gradinita. Pentru copiii din tara noastra, trebuie sa ne unim eforturile pentru ca ei sa isi atinga visurile”, a declarat tenismenul. La randul sau, Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF, in Romania, a afirmat: ,,Ne bucaram, faptul ca, Horia Tecau, ni s-a alaturat. El este un mare campionat, care militeaza de ceva timp pentru accesul copiilor la scoala. Impreuna, putem convinge si mai multi oameni, ca educatia, trebuie sa fie o prioritate, daca vrem copii fericiti si un viitor mai bun pentru noi toti”. Recent, Horia Tecau, a vizitat, impreuna cu reprezentantii UNICEF, comuna Motoseni, din judetul Bacau, acolo unde organizatia mondiala, desfasoara un proiect pilot, intitulat, Servicii Comunitare pentru Copii.

Horia Tecau se alatura, astfel, unui grup de ambasadori UNICEF, din care fac parte personalitati sportive, printre care se numara Roger Federer, Lionel Messi, Serena Williams sau David Beckham.  In Romania, ambasadori nationali mai sunt Gheorghe Hagi, Andreea Marin si Smiley.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s