Sugarii Plang Mai Mult In Marea Britanie, Canada Si Italia Si Mai Putin In Germania

received_1100944973345649-1

Nou – nascutii plang mai mult in Marea Britanie, Canada, Italia si Olanda decat in alte tari,in timp ce sugarii din Danemarca, Germania si Japonia plang si se agita cel mai putin, indica un nou studiu dat publicitatii, luni, relateaza Reuters.

 

Intr-un studiu care analizeaza cat de mult plang copiii in primele lor trei luni de viata, psihologii din Marea Britanie au creat primele grafice universale, privinddurata normala a plansului in aceasta perioada de timp.

,,Sugarii sunt deja foarte diferiti, in functie de cat de mult plang, in primele saptamani de viata”, a declarat Dietre Wolker, care a coordonat studiul de la Universitatea Warwick. ,,Am putea invata mai mult uitandu-ne la culturi, in care copiii plang mai putin, inclusiv daca acest lucru este legat de comportamentul parintilor sau de alti factori legati de experientele din timpul sarcinii sau genetici”, a adaugat el. 

Copiii au cele mai mari crize de colici – care presupun plansul timp de peste trei ore pe zi, pentru cel putin trei zile pe  saptamana – sunt cei din Marea Britanie, Canada si Italia, in timp ce problemele cele mai mici din acest punct de vedere le prezinta sugarii din Danemarca si Germania.  In medie, indica studiul, ugarii plang in jur de doua ore pe zi in primele doua saptamani. Apoi ei plangceva mai mult mult in urmatoarele cateva saptamani. Apoi ei plang ceva mai mult in urmatoarele cateva saptamani, pana cand ajung la maxim de doua ore si 15 minute pe zi la sase saptamani. Aceasta perioada cumulata de plans se reduce la o mediede o ora si zece minute pana la varsta de 12 saptamani.

Exista insa mari variatii intre nou-nascuti, unii plangand numai 30 de minute pe zi, iar altii peste cinci ore.

Studiul,publicat in Journal of Pediatrics, este o analiza a unor cercetari care acopera 8.700 de copii din tari precum Germania, Danemarca, Japonia, Canada, Italia, Olanda si Marea Britanie.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s