Reguamentul Hocheiului Pe Iarba

 

 hochei-iarba-jo-2012-londra-jocurile-olimpice-google

Jocul de hochei pe iarba se desfasoara in aer liber (outdoor), pe un teren dreptunghiular de 91.40 metri lungime si 55 metri latime, cu doua porti care masoara 3.66 metri,intre doua echipe formate din cate 11 jucatori.  Durata jocului este de doua reprize, a 35 de minute fiecare. Suprafetele numite semicercuri sunt marcate in interiorul terenului,in  jurul portilor si sunt inchise de liniile de fund.

Punctele de penalitate la hochei pe iarba, in diamtru de 150 mm, sunt marcate in fata centrului fiecarei porti cu centru fiecarui punct la o distanta de 6.40 m fata de marginea interioara a liniei portii.

Fiecarei echipe ii este pemis sa faca schimbari dintr-un lot maxim de saisprezece jucatori.

 

Un gol la hochei pe iarba este inscris cand mingea este jucata din interiorul semicercului, de catre un atacant si nu iese din suprafata semicercului ianinte sa treaca complet peste linia portii si pe sub bara transversala. Mingea poate fi jucata de catre un aparator sau il poate atinge inainte sau dupa ce a fost jucata in semicerc de catre un atacant. Un gol este acordat si ca un rezultat al unui penalty. 

Principalele lovituri din hocheiul pe iarba: hit (tragerea in minge), lovirea cu putere a mingii (tras), printr-o balansare a crosei din inapoi insre minge, scoop (lingurita) – ridicarea mingii de pe sol prin plasarea capatului curbat al crosei sub minge si folosind o miscare ascendenta.

Liniie cunoscute  ca liniile de 23 metri sunt trasate de-a latul terenului, la o distanta de 22.90 m de liniile de fund.

Stalpii si bara transversala sunt de culoare alba, de forma dreptunghiulara in sectiune, avand 50 mm latime si intre 50 mm  si 75 mm lungime.

Mingea este sferica si are o circumferinta cuprinsa intre 224 mm si 235mm, cantarind intre 156 si 163 grame. Ea este confectionata din orice material si colorata in alb sau intr-o alta culoare prestabilita in contrast cu cea a terenului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s