Apa, Esentiala Pentru Viata

 091EB217000005DC-3119079-Moisturising_is_as_big_a_part_of_most_women_s_beauty_routine_as_-a-18_1433972838721

Desi nu este propriu-zis un nutrient, fara apa nu ar exista viata. Oamenii pot supravietui cateva saptamani fara mancare, dar fara apa ar muri dupa numai cateva zile

Aproximativ 60% din masa corporala a unui adult este formata din apa. Se estimeaza,faptul ca, pe parcursul unei vieti , un om bea aproximativ 40.000 litri de apa.

Avem nevoie de apa pentru digestie si pentru eliminarea reziduurilor. Ea actioneaza ca un lubrefiant pentru incheieturi si pentru ochi si are o combinatie esentiala la reglarea temperaturiicorpului.

Atat ceea ce bem, cat si ceeacemancam ne furnizeaza apa – inclusivceaiu, cafeauasau sucurile – plus aproximativ 300 mililitri de apa  obtinuti ca produs secundar al metabolismului, este de aproximativ doi litri pe zi, in timp ce hrana – mai ales fructele si legumee – furnizeaza si ea inca un litru. Astfel, totalu se ridica la aproximativ 3 litri de apa pe zi, pentru un adult obisnuit.

Cand faceti exercitii fizice energice sau cand vremea este calda, este necesar sa beti intotdeauna mai multdecat de obicei, pentru a compensa pierderiede apa datorate respiratiei rapide si transpiratiei. De asemenea, band multa apa diluati calciu prezent in urina –in concentratii mari, caliciu se poate cristaliza si exista riscul formarii de pietre la rinichi. In plus, apa imbunatateste aspectu exterior,deoarece curata organismu de reziduuri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s