Sapte Miracole Ale Cafelei

IMG_20170326_201747 

 

 

Buna dimineata! Incepem o noua saptamana, plina de proiecte, sperante si multa bucurie! Insa, nimic la inceput de saptamana, in dimineata zilei de luni, dupa un weekend plin de activitati , nu se compara cu o cafea.

 

Vreti sa va feriti de  diabet, guta, sa aveti un moral puternic iar seful sa va remarce calitatile intelectuale si rapiditatea cu care va rezolvati proiectele? Transformati orice zi intr-o sarbaoare cu ajutorul cafelei. Suna minunat, nu?

 

 

In continuare, aveti cateva din calitatile neasteptate ale cafelei.

Buna pentru digestie

Cafeaua stimuleaza secretia gasrica si evacuarea rapida a toxinelor acumulate in tubul digestiv, 150  de  mililitri de cafea fiind cu 60% mai eficient decat un pahar cu  apa sau un pranz de 1.000 de calorii.

 

Fara ricuri pentru inima

Delectareacu mai putin de patru cesti zilnic nu prezinta niciun risc pentru inima. Din contra, antioxidantii continuti, de patru ori mai multi decat ceaiul verde, combat colesterolul rau, adica grasimile care se depun pe peretii vaselor de sange si duc la aparitia infarctului sau accidentelor cerebrale. Totusi, la persoanele obeze, care au un stil de viata neechilibrat, adica au o alimentatie gresita, nu fac nici un pic de miscare, tigara li s-a lipit de mana, iar tensiunea atinge cote alarmante, mai mult de jumatate de litru pe zi potate mari riscul producerii hemoragiilor cerebrale.

 

Va scapa de migrene

Persoanele din intreaga lume care sufera de migrene cunosc, cu siguranta, efectul benefic al cafeei in eliminarea rapida a durerilor de cap. De fapt,multe medicamente pentru aceasta boala contin cofeina,deoareceaceasta dilata venee din creier si astfel circulatia sangelui se imbunatateste instantaneu.

Mareste vigilenta

Nimic nu inlatura mai bine oboseala decat o ceasca de cafea. Ne fereste de moleseala care apare dupa masa de pranz, cand apare asa numitul ,,furt arterial”, adica sangele se concentreaza mai ales pe stomac, pentru realizarea digestiei. Si condusul masinii devine mult mai sigur, mai ales pe timp de noapte, deoarece cafeaua este singura care combate instalarea somnului.

 

Nu va temeti de batranete

Cu ajutorul ei putem imbatrani frumos, ultimile studii arata, faptul ca licoarea magica joaca un rol protector asupra  celulelor creierului, celebrii neuroni care, odata distrusi nu se mai refac. Suntem astfel fericiti la batranete, de pierderea memoriei,frecventala cei 10% dintre batrani care sufera de Alzheimer.

 

In concluzie, nu va feriti sa va faceti viata mai frumoasa cu ajutorul unei parfumate si delicioase cesti de cafea. In definitiv, este cel mai studiat aliment natural de-a lungul tuturor timpurilor. Faceti, totusi, diferenta dintre ceasca si cana, asta ca sa nu aveti palpitatii. Iar persoanele care sunt predispuse la formarea pietrelor la rinichi trebuie sa se limiteze la una, doua cesti de cafea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s