Volkswagen Revine Cu Succes Pe Pietele De Obligatiuni

maxresdefaulta2

Investitorii s-au grabit, joi, sa participe la revenirea Volkswagen pe pietele europene de obligatiuni.  Cel mai mare producator auto din lume, realizand prima emisiunede bonuri din august 2015, inainte de izbucnirea scandalului emisiilor.

Cererea a fost imensa, sustine analistii, emsiunea de obligatiuni denominate in euro – in valoarede opt miliarde de euro – a atras comenzi de 24 de miliarde de euro, pana la inchiderea registrelor.

Inainte de Diselgate, VW, era cel mai mare emitent de bonuri corporate din Europa. De atunci, grupul german a vandut doar titluri de valoare garantate cu active (ABS), in valoare de patru miliarde de euro, in 2015 si in anul 2016, conform datelor Morgan Stanley.

Noua emisiune de bonuri a fost vanduta in patru transe, cu scadente de la doi la zece ani.

Luna aceasta, reprezentantii Volkswagen au anuntat, faptul ca , se asteapta la o crestere usoara a veniturilor in 2017, comparativ cu nivelul record din anul2016, de 217,3 miliarde de euro. De asemenea, grupul german estimeaza, faptul ca, in 2017, va inregistra un avans al veniturilor de 4% si o marja de profit de 6-7%, fata de 6,7% in 2016.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12  marci, printre care, automobile VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanee MAN si Scania.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s