Bambusul Cel Norocos

Feng shui conidera bambusul aducator de noroc in viitor. De aceea, este cultivat in casa in vase cu apa sau cu pamant. La noi, a fost adaoptat pentru ciudatenia si frumusetea lui exotica.

1467892152comanda_bambus_norocos

Un fel de fir de trestie spiralat spre varf, care se termina cu un mot de frunze. De regula este asezat intr-un vas de sticla transparenta, umpluta cu apa la doar un sfert din capacitate. Pe fundul vasului sunt asezate cateva pietricele, printre care se strecoara firele fine de radacina. Dar planta pe care noi o numim bambus este,dapt, o Dracaena sanderia, originara din Camerun , a carei inaltime nu depaseste 70centimetri. Doar asemanarea ei cu  bambusul originar i-a atras in final, numele acestuia. La originea transferului sta, de fapt, dorinta noastra dintotdeauna de a atrage norocul asupra noastra si a celor dragi sau apropiati noua. Este o planta talisman!

Exotism acvatic

Bambusul este una dintre plantele care pot fi crescute direct in apa (hidroponice). Aceasta trebuie, insa, sa fie de calitate, nicidecum de la robinet. De aceea, inainte de a o folosi, este bine, pentru bambusul nostru, sa lasam apa sa stea intr-un vas deschis cel putin 24 de ore (asa va pierde prin evaporare clorul si fluorul). Apoi, daca ii vom adauga si putin ingrasamant din cel folosit pentruplantele de acvariu, bambusul va fi de-a dreptul fericit. Pentrua-l pastra vreme indelungata, trebuie sa avem grija ca apa sa fie schimbata periodic.

Cand obisnuitul devine ciudat.

In caz ca bambusul este plantat in sol, este recomandat sa avem grija ca acesta sa fie pastrat reavan, fara a-I mai adauga si ingrasamant. Planta isi va trage necesarul de substante nutritive direct din pamant. Excesul de ingresamant da crengutelor un aspect nesanatos, ingalbenit sau chiar galben. Este bine sa nu-l udam prea des, pentru ca, daca umezeala va fi prea mare, radacinile vor putrezi. Si in caz de uscaciune prelungita planta va muri,de aceea si umiditatea aerului in care traieste este importanta. Solul potrivit este cel format din turba, pamant de frunze si de gradina. Lumina recomandata este cea indirecta, care vinde de la ferestrele  orientate catre est sau vest  si nicidecum lumina din plin soare.

Plnta este dependenta de lumina            

 

Pentru a obtine tulpini de bambus spiralate, este suficient sa mutam planta intr-o zona mai intunecata, unde sursa de lumina sa vina dintr-o singura parte. In cateva zile, bambusul se va intinde dupa lumina. Duca ce va creste cativa centimetri in acea directie, intoarceti planta usor, ea o va lua spre noua directie. Daca vom continua sa invartim planta in aceleasi conditii, pemasura ce creste, dupa cateva luni vom obtine spirala dortita.

Ori 3…ori 8!

Cand alegem un bambus, traditia spune ca este bine ca el sa aiba fie 3, fie 8 crengute, respectiv numerele norocoase din feng shui. Daca aegem o planta cu 8 crengute, e bine ca doua sa fie ondulate.

Sfatu horticultorului

Cand alegem in florarii unbambus este bine sa fim atente ca:

–         Planta sa nu aiba zgarieturi;

–         Sa fie de un verde sanatos;

–         Sa aiba macar cateva radacini.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s