Bolile Ficatului Pot Fi Prevenite Si Printr-un Consum Regulat De Cafea

IMG_20170218_202649.jpg

Studii recente arată, faptul că, bolile ficatului pot fi prevenite şi printr-un consum regulat de cafea. 

Potrivit unui raport al Institutului American Pentru Cercetarea Cancerului, consumul a 3 până la 4 ceşti de cafea, în fiecare zi, ar putea reduce, semnificativ, riscul de cancer.

în raportul “Dieta, nutriție, activitate fizică şi cancer la ficat”, se constată, faptul că, un consum moderat de cafea, poate reduce riscul de cancer la ficat, o boală care este a doua cauză a deceselor provocate de cancer la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății.

În Europa, sunt diagnosticate, anual, aproximativ, 63.500 de cazuri noi de cancer hepatic, se arată într-un studiu, publicat în 2012, în revista ştiințifică  European Journal Of  Cancer.

“De exemplu, se poate actiona asupra enzimelor hepatice, care elimină substanțele cancerigene”, a declarat dr.Stephen Husting,  cercetător la Universitatea din Carolina de Nord Chapel Hill. “Încă nu este posibilă determinarea cantității sau a modului de preparare care oferă o protecție optimă, deoarece cafeaua este consumată într-o varietate de moduri”.

Analizăm colectiv 34 de studii, care au implicat peste 8.2 milioane de persoane si peste 24.500 de cazuri de cancere la ficat, noul raport prezintă cele mai revizuite date la nivel global de cercetare în profunzime, care corelează dieta, activitatea fizică şi greutatea cu riscul de a dezvolta cancer de ficat. Aceasta continuă raportul CUP (Fondul Național pentru Cercetarea Cancerului şi Actualizarea Permanentă a Proiectelor), din 2013, în care s-a precizat, faptul că,  proprietățile cafelei oferă protecție împotriva cancerului de endometru.

Concluziile actualului Raport ofera sprijin suplimentar echipei de cercetare, care sugerează, faptul că, un consum de cafea moderat – 3 până la 5 ceşti pe zi – poate reduce riscul de cancer la ficat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s