Persoanele Care Au Copii Au O Speranta De Viata Mai Mare

 received_1100944973345649-1

Barbatii si femeile care au cel putin un copil au ,,un risc mai scazut de deces”, in comparatie cu persoanele care nu sunt parinti, potrivit unui studiu, efectuat pe aproape de 1.5 milioane de persoane, publicat marti.

Tatii sunt mai avantajati, in acest sens, precizeaza echipa de oameni de stiinta, din Suedia, in ,,Journal of Epidemiology & Community Health”.

Cercetatorii au studiat speranta de viata a barbatilor si femeilor,nascuti intre 1911 si 1925 din Suedia, in total peste 1.4 milioane de persoane, luand in considerare si factori precum statutul material si prezenta copiilor. Ei au concluzionat, faptul ca , subiectii care aveau cel putin un copil prezentau ,,un risc mai mic de deces”, in comparatie cu semenii lor care nu aveau copii, au notat cercetatorii.

 

,,La varstade 60 de ani, diferenta, in ceea ce priveste speranta de viata a fost de doi ani pentru barbati si de 1.5 ani pentru femei” in comparatie cu persoanele care nu aveau copii, au notatcercetatorii. Pana la varsta de 80 de ani, barbatii care erau parinti aveau, in medie, o speranta de viata de inca sapte ani si opt luni in comparatie cu cei sapte ani, in cazul celor care nu erau parinti, precizeaza echipa de experti.

In cazul mamelor, speranta de viata la 80 de ani era de noua ani si sase luni, in timp ce femeile fara copii aceasta era de opt ani si unsprezece luni.

Dr Karin Modig, din cadrul Karolinska Institute din Stockhom, care a condus cercetarea, a declarat ca ,,statutul de parinte este asociat cu o crestere a longevitatii, in special, la varsta inaintate”, potrivit The Telegraph.

 

Studiul nu a facut decat sa sublinieze o corelatie si nu poate concluziona ca a avea copii aduce un castig, in ceea ce priveste speranta de viata, au precizat oamenii de stiinta, adaugand insa ca parintii pot beneficia de pe urma ajutorului social si financiar al copiilor lor la varste avansate, lucru de care persoanele fara copii sunt private. In plus, indivizii fara copii tind sa aiba un stil de viata mai putin sanatos decat cei care sunt parinti, se mai precizeaza in acelasi raport.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s