Blugii Skinny, Pantofii Cu Tocuri Inalte, Glugile Mari Si Manecile Clopot Pot Cauza Dureri De Spate

 

1427805978bab93557

Unele dintre cele mai populare obiective de vestimentatie din garderoba femeilor de astazi, pot avea un impact asupra starii lor de sanatate, potrivit Asociatiei Britanice a Chiropracticienilor (The British Association – BCA).

Astfel, blugii skinny, glugile de dimensiuni mari,pantofii cu tocuri inalte si manecile clopot,dar si accesorii precum gentile cu barete diagonale si colierele masive pot provoca dureri de spate, informeaza, saptamana aceasta,Huffington Post.

 

Multi dintre pacientii care trec pragul unui cabinet de chiropractica nu cunosc, faptul ca, obiectele de vestimentatie sau accesoriile pe care le poarta le pot afecta sanatatea spatelui si postura si nu iau in calcul acest lucru atunci cand isi aleg hainele, sustine specialistul in chiropractica, Tim Hutchful, din cadrul BCA.

 

,,Gentile de mana supraincarcate si gree reprezinta principala cauza, a durerilor de spate, insa si alte obiecte, precum blugii skinny pot face ravagii, acestia restrictionand miscarea libera ale unor zone ca soludrile si genunchii si afectand postura”,a explicat acesta.   De asemenea, ,,Noile tendinte precum tivurile asimetrice, manecile supradimensionate si glugile ori bijuteriile mari si grele pot crea si ele probleme”,a mai declarat  Hutchful, adaugand,faptul ca, orice obiect sau accesoriu de vestimentatie care restrictioneaza miscarea sau care ii poate face pe oameni sa stea in picioare sau sa mearga intr-o maniera nenaturala poate avea un efect negativ asupra posturii, a spatelui sau a gatului. ,,Glugile mari ii pot face pe oameni sa isi intinda gatul ca sa vada mai bine, iar tivurile asimetrice, in special daca hainele sunt stramte, pot restrictiona miscarea si pot determina modificarea mesului”, a adaugat Hutchful,in opinia caruia, blugii skinny reduc mobilitatea ,,chiar si daca este vorba doar de simplu mers pe jos”. ,,Hainele restrictive pot provoca pierderea balansului din pas si scaderea capacitatii naturale de absorbtie asocurilor in timpul mersului, ceea ce exercita presiunea asupra incheieturilor”, a mai explicat acesta adaugand ca si purtarea manecilor supradimensionate poate afecta miscarea fireasca prin mentinerea mainilor intr-o pozitie diferita sau neobisnuita”.

 

BCA a emis un avertisment si cu privire la purtarea tocurilor inalte si a pantofilor decupati la spate,care pot afecta mersul femeilor, se mai mentioneaza in raportul dat publicitatii.

 

Potrivit unui studiu efectuat de catre asociatie pe 1.062 de persoane, 73% dintre acestea sufereau de dureri de spate, iar peste un sfert dintre acestea (28%) erau constiente,de faptul ca,  obiecteledevestimentatiealesele puteau afecta spatele,gatul sau postura, in timp ce  33% nu erau constiente de  acest lucru.

,,Desi evident nu putem spune nu mai purtati hainele preferate, ca in cazul majoritatii lucrurilor din viata moderatia este cea mai buna si exista modalitati simple prin care se poate reduce impactul asupra posturii si a starii generale de sanatate. Spre exemplu, incercati sa limitati numarul de zile din saptamana in care purtati blugi skinny sau tocuri inalte pentru a-I oferi corpului o pauza, ori incercati sa investiti intr-un sac de purtat in spate pentru zilele in care avetimai multe lucruri de carat”, a precizat Hutchful.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s