Federatia Romana De Fotbal A Semnat Un Parteneriat pe Trei Ani Cu UNICEF

Burleanu-UNICEF-1024x717

Federatia Romana de Fotbal si UNICEF (Fondul Natiunilor Unite Pentru Copii), au semnat, vineri, in cadrul unei conferintede presa, un parteneriat pentru trei ani privind combaterea violentei asupra copiilor si promovarea drepturilor acestora.

 

Presedintele Dederatiei Romane de Fotbal,Razvan Burleanu, a declarat, faptul ca, institutia pe care o conduce, se va implicain campaniile de fonduri pentru UNICEF. ,,Este un moment foarte important,o premiera pentru Romania, o premiera pentru fotbal la nivel  de asociatii nationale. Azi, parafam un parteneriatin beneficiul copiilor impreuna cu UNICEF, cea mai importanta organizatie de protectie a copiilor. Scopul acestui parteneriat este unul simplu, vorbim despre promovarea drepturilor copiilor si despre o lupta alaturi de UNICEF impotriva violantei. Ne vom implica cu toate resursele pe care le avem in toate proiectele UNICEF si vom contribui la campaniile  de strangeri  de fonduri” , a mai declarat acesta.

 

 

Organizatia mondiala va oferi suport federatiei  intr-un program pentru combaterea violentei in fotbal asupra copiilor. ,,De asemenea, UNICEF ne va oferi asistenta intr-un programla care lucram referitor la ceea ce inseamna violenta in fotbal,in special la nivelel de copii. Avem nevoie de o asemenea experienta. Chiar in cursul acestei zile veti gasi pe site-ul FRF un buton special pentru ca fiecare dintre noi sa poata contribui la aceste campanii. Pentru ca violenta, fie acasa, fie la scoala, fie pe stadion, nu are ce cauta. Am sanctionat de fiecare data actele de violenta ale antrenorior asupra copiilor. Ne amintim, faptul ca, acum un an si ceva am avut un caz extrem de relevant”, a mai precizat seful Federatiei Romane de Fotbal.

 

Intrebat daca echipele nationale vor avea imprimate pe echipamentele de antrenament numele UNICEF, Razvan Burleanu a raspuns: ,,Luam in calcul diferite forme  de promovare,atat in zona digitala, cat si cu ocazia diferitelor evenimente, inclusiv meciuri. Daca asfi condus o echipa de club mi-as fi dorit ca jucatorii sa evolueze cu UNICEF  pe tricouri”.

 

Sandie Blanchet, reprezentata UNICEF in Romania, a declarat, in cadrul conferintei de presa, faptul ca , impreuna cu FRF va atrage atentia asupra violentiei impotriva copiilor. ,,Pentru prima data aceste organizatii stabilesc obiective comune pentru toti copii: educatia, combaterea violentei si nediscriminarea. Parteneriatul pe care il semnam azi pe o perioada de trei ani are doua directii majore. Una este promovarea drepturilor copiilor si a doua este strangerea de fonduri pentru programe destinate copiilor . in primul an ne vom uni eforturile pentru a atrage atentia asupra violentei impotriva copiilor. In Romania, in fiecare ansunt raportate, aproximativ, 13.000 de cazuri de abuz fizic si emotional, de neglijare si exploatare a copiilor. Insa, foarte multe cazuri de violenta impotriva copiilor raman neraportate. Vom mobiiza suporterii si jucatorii pentru a contribui la accesul copiilor  la educatie inclusiv de calitate”, a declarat aceasta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s