Stadionul Dinamo Risca Sa Fie Scos De Pe Lista Arenelor Reabilitate Pentru Euro 2020

 noul stadion dinamo

Stadionul Dinamo, din Bucuresti, selectat pentru programul de reabilitare din cadrul proiectului EURO 2020, se afla in situatia de  a fi exclus din lista arenelor pentru acest proiect, anunta Federatia Romana de Fotbal, intr-un  comunicat.

 

,,Apreciem acest risc, avand in vedere faptul ca, proiectul de reabilitare a stadionului este, in acest moment blocat, iar pana la 31 martie 2017, este necesara definitivarea listei stadioanelor propuse pentru reabilitare”, precizeaza FRF.

Programul include, in acest moment, stadioanele Steaua, Arcul de TriumF, Rapid si Dinamo, ultimul proiectat sa fie reconstiuit in totalitate, cu diverse facilitati de practicare a sporturilor si cu o capacitate de 20.000 de locuri, toate lucrarile urmand a fi realizate de catre Compania Nationala de Investitii (CNI).

,,Daca pentru celelate trei arene procedurile sunt in grafic si se respecta termenele care permit finalizarea lucrarilor in timp util, adica vara anului 2019, situatia stadionului Dinamo este problematica. Acest impas nu a fost intrevazut pana in toamna anului trecut, atunci cand trebuia predat amplasamentul catre CNI, pentru evaluarea si realizarea studiului de inchiriere pe perioada nedeterminata a bazei sportive catre AFC Dinamo Bucuresi,, aflata in insolventa, al carei detinator este Nicolae Badea, si care este in administrarea Tempus Grup IPURL Bucresti”, mentioneaza Federatia Romana de Fotbal.

Contractul de inchiriere catre AFC Dinamo Bucuresti a fost incheiat in 2012, cu detinatorul bzei sportive CS Dinamo Bucuresti, clubul sportiv al Ministerului de Interne. Aceasta inchiriere a fost posibila in urma trecerii stadionului si a mai multor anexe din patrimoniul pubic in patrimoniul privat al Statuui, in anul 2000, prin HG 1086/2000. Prin Hg 207/2002, Guvernul  a permis inchirierea sau intrarea in asociere cu AFC Dinamo pentru exploatarea bazei sportive, explica, in continuare, comunicatu FRF.

Din,  2000 pana in prezent, stituatia  a ramas nechimbata, in privinta situatiei juridice a bazei sportive Dinamo, iar, in toti acesti ani, mai multi actionari au facut diverse investitii in baza sportiva, printre care montarea lojelor oficiale, a copertinei, demararea lucrarilor de extindere a tribunelor prin introducerea unor piloni in zona dinstre Spitalul Floreasca, etc.

 

,,Cs Dinamo este a unuia dintre creditorii AFC Dinamo, care s-a inscris la masa credala, in urma restantelor, pe care le are clubul la plata taxei lunae de inchiriere a bazei sportive. Solicitarie adresate catre CS Dinamo, din partea autoritarilor compentente pentru eliberarea stadionului de sarcinile contractuale au ramas, pana in prezent, fara rezultat, ceea ce a impiedicat si impiedica CNI sa parcurga procedurile necesare: evaluare, studiu de prefezabilitate, alegere solutie tehnica, studiu de fezabilitate, licitatie pentru proiect si pentru executie, demararea lucrarilor efective”, mai  precizeaza FRF.

,,In ciuda eforturilor Federatiei Romane de Fotbal si ale actualei conduceri a clublui afiliat la FRF, prin domnul Ionut Negoita, care a dovedit prin implicare si transparenta ca isi doreste rezolvarea situatiei, procesul este in continuare blocat”, concluzioneaza comunicatul semnat de catre Florin Sari, managerul de Proiect EURO 2020, in cadrul FRF.

 

De asemenea, actionarul majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, Ionut Negoita, a tras un semnal de alarma, printr-un comunicat de presa, remis, miercuri, in legatura cu situatia stationului din Stefan cel Mare.

 

,,In ciuda faptului ca am tot sperat ca se va gasi o solutie, din pacate a trecut foarte mult timp si am ajuns pe ultima suta de metri in ceea ce priveste reconstructia stadionului Dinamo. Am ajuns intr-o situatie de criza, si  in calitate de actionar majoritar al clublui de fotbal Dinamo Bucuresti, trac un semnal de alarma public asupra necesitatii gasirii unei solutii rapide care sa deblocheze aceasta situatie. Consider ca viitorul lui Dinamo, in lipsa unui nou stadion, este sumbru”, afirma Ionut Negoita.

Romania a primit organizarea a patru meciuri, din cadrul Campionatului European din 2020, pe Arena Nationala, din Capitala. UEFA obliga tarile organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane internationale, pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales, pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s