Parfumurile Afrodiziace Nu Au Efect, Potrivit Unui Studiu

 

 

Feromonii sunt frecvent  mentionati, atunci cand se discuta despre atractia sexuala, insa un studiu, care a avut ca obiect doua dintre subtantele utilizate in parfumurile asa-numite afrodiziace, s-a dovedit incapabil sa demonstreze eficacitatea lor asupra fiintelor umane.

 

Guerlain_Shalimar_Indian_Nights

Potrivit studiului publicat, miercuri, in revista Royal Society Open Science, androstadienona si estratetranolul nu au un impact semnificativ asupra seductiei. Cele doua substante sunt comercializate, din anii 90, ca feromoni umani, chiar daca nu exista nicio dovada stiintifica ca situatia se prezinta intr-adevar astfe. Acestea sunt vandute, sub forma de parfumuri, apa de colonie sau concentrate si ar fi menite sa stimuleze atractia sexuala.

Studiul a fost efectuat de cercetatori australieni care au expus 94 de heterosecuali (43 de barbati si 51 de femei), la cele doua substante, timp de o zi, si la un alt parfum folosit ca factor de control a doua zi.

Dupa aceasta expunere, persoanele participante au fost invitate sa priveasca chipuri neutr (fara par sau machiaj), pentru a determina daca este vorba despre un barbat sau o femeie, feromonii find substante care ar trebui sa faciliteze aceasta recunoastere. De asemenea, acestea au evaluat  gradul de seductie sau riscul de infidelitate plecand de la fotografiile persoanelor de sex opus.

,,Rezultatele sunt concordate cu cele ale unor alte studii experimentale care sugereaza ca androstadienona si extratertraenoul au putine sanse sa fie feromoni umani”, au afirmat autorii studiului.

Totusi cercetatorii nu exclud ca feromonii sexuali ar putea afecta evaluarea noastra a seductiei sau a infidelitatii, dar estimeaza ca este ,,foarte putin probabil” s fie vorba de cei doi feromoni studiati.

 

Intr-un studiu precedent, publicat, in martie 2015, in revista ,,Proceedings of the Royal Society B”, biologul Tristam Wyatt, de la Universitatea Oxford, a afirmat, faptul ca,  feromonii, asa zisi umani, vanduti in comert nu au nicio baza stiintifica. El a adaugat ca nou-nascutii sunt cel mai probabil ,,cea mai buna  pista” pentru a gasi primul feromon uman, comportamentul lor fiind mai putin complicat decat cel al adultilor.

Fermonii sunt substante chimice care joaca un rol in comportamentul sexual al animalelor. Acestia sunt secretati de corp si recunoscuti de animalele din aceeasi specie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s