Cofeina Duce La Cresterea Enzimelor Care Protejeaza Creierul Impotriva Dementei

Cerecetatorii au identificat 24 de compusi, inclusiv cofeina, care pot ajuta la reducerea impactului dementei.

19144-coffee-time-1920x1080-photography-wallpaper

Un studiu al cercetatorior de la Indiana University, au analizat comportamentul enzimei numite NMNAT2, si au descoperit un numar, considerabi, de compusi care o sprijina, relateaza portarul Science Daily. Hui-Chen Lu, conducatoru acestui studiu, sustine, faptul ca, ,,acest proiect poate ajuta la cresterea unor noi medicamente, care sa creasca nivelul acestei enzime in creier, creand un ,,blocaj”, impotriva efectelor negative ale tulburarior neurodegenerative”.

Pentru a identifica substantele cu potentialul de a creste nivelul de NMNAT2, Lu si echipa sa de cercetare au  examinat peste 1.280 de compusi, inclusiv medicamente existente, astfel au reusit sa intocmeasca o lista de 24 de compusi utili.

Unui dintre acesti compusi a fost cofeina, care a fost, de asemenea, asociata cu imbunatatirea memoriei la soareci care erau modificati genetic, pentru a  produce mai multe proteine care duc la dementa si de a produce un nivel scazut de enzime NMNAT2. Soarecii carora li s-a administrat tratamentu cu cofeina au inceput sa produca un nivel normal de NMNAT2, similar cu nivelul soarecilor sanatosi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s