Real Madrid Sarbatoreste 115 Ani De Existenta

 

 

Real Madrid, cel mai titrat club din istoria fotbalului european, sarbatoreste 115 ani de existenta.  Pe parcursul acestei perioade clubul a cucerit, intre altele, 32 de titluri de campioana a Spaniei si 11 trofee de campioana continentala.

unnamed

Fondat pe 6 martie 1902, clubul Real Madrid, a disputat, in total, 3.914 meciuri, in care a inregistrat 2.305 victorii, 757 egaluri si 852 infrangeri. Madrilenii au intalnit pana in prezent 237 de rivali diferiti, cele mai multe confruntari avandu-le cu FC Barcelona, pe care a intalnit-o de 233 de ori pana in prezent. Gruparea de pe ,,Santiago Bernabeu”, a marcat 8.442 de goluri in istoria sa , si a incasat 4.461. in total, 392 de jucatori au marcat cel putin un gol pentru echipa madrileana. Golgheterul absolut fiind portughezul Cristiano Ronaldo, cu 392 de goluri. Athletic Bilbao este echipa in poara careia  Real Madrid a inscris cele mai multe goluri (434 in 112 de meciuri). 

Conform cotidianuui Marca, care a realizat si prezentat aceasta statistica, 729 de jucatori au disputat cel putin un minut intr-un meci oficia pentru Real Madrid. Fostul atacant spanio Rul Gonzalez find jucatotul cu cele mai multe meciuri disputate pentru ,,galactici” (741), in timp ce brazilianul Roberto Carlos este liderul ,,stranierilor”, cu 527 de meciuri.

Real Madrid a reusit cea mai lunga serie de meciuri fara infrangere (40) in acest sezon, sub conducerea antrenorului Zinedine Zidane, cel mai multe victorii consecutive fiind inregistrate in sezonul 2014/2015 (22), cand la conducerea echipei se afla italianul Carlo Ancelotti.

Cea mai categorica victorie inregistrata de catre Real Madrid, in 115 ani de existenta, a fost un 11-1, in fata rivalei FC Barcelona, in editia 1942/1943 a Cupei Spaniei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s