Specialistii Cer Introducerea Aromaterapiei In Spitale, Pentru Tratarea Stresului Si A Insomniei

 

 spa lavender products

 

Durerile musculare, cele articulare, insomnia si stresul pot fi tratate cu amestecuri de uleiuri esentiale, specialistii in aromaterapie care au participat la primul Congres, pe aceasta tema, din Romania, la Cluj-Napoca.

Psihoogul Cornelia Decu Chaumont, membru al Comitetului stiintific si organizatoric al primului Congres de Aromaterapie din Romania, fonator a Scolii de Aromaterapie Stiintifica ,,Aromaarmony” Bucuresti, a declarat, joi, la deschiderea evenimentului , care s-a desfasurat  la Universitatea  de Medicina si Farmacie (UMF), ,,Iuliu Hatieganu”, ca aromaterapia sustine corpul sa faca fata stresului, in  primul rand.

 

,,Uleiurile esentiale colaboreaza foarte bine cu alopatia, cu homeopatia, cu fleurs de baq, care este un extras din flori  alocoolizate. In momentul in care lumea stiintifica probeaza ca putem diminua anumite substante chimice, care au si efecte nocive, si le inlocuim, char daca nu total, cu uleiuri esentiale, asta probeaza veridicitatea puterii uleiurilor esentiale. Aromaterapia sustine corpul sa faca fata, in primul rand, stresului, pentru ca actioneaza foarte simplu. In 27 de secunde, informatia, prin olfactoterapie, ajunge la sistemul limbic si de acolo in tot organismul, in 47 de secunde. Deci, numai prin olfactoterapie reusim sa eliminam stresul. Ori 80 la suta din patologia de astazi este cauzata de stres, ceea ce face ca, daca  tinem sub control stresul, reusim foarte bine sa ne pastram o sanatate in stare de echilibru. Rolul nostru ca referentiar in aromaterapie va fi sa putem semna sinergii, adica amestecuri de uleiuri esentiale in spitale”, a declarat Decu Chaumont.

Potrivit acesteia, aromaterapia ar putea fi folosita pentru tratarea unor afectiuni cum ar fi durerile musculare, cele articulare sau insomnia.

,,In spitale, masajele pe durerile articulare, amestecu de ulei esential de gaulteria, cu eucaliptus citrodora si Helichrysum fac miracole pe musculatura si articulatii. Putem folosi, de asemenea, uleiuri esentiale pe tot ceea ce inseamna insomnie, exista amestecuri exceptionale, cum ar fi cel de ulei de portocala sau santal. In Franta, de exemplu,  fiind un mod de a ajuta un pacient cu cateva picaturi, iar in aceasta tara aromaterapia se preda in universitatie de medicina”, a explicat Cornelia ecu Chaumont.

In opinia acesteia, uleiurile esentiale pot fi folosite, de asemenea, pentru ingrijirea corporala sau pentru ingrijirea casei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s