Cainii Isi Pot Da Seama Cand Cineva Este Nepoliticos

shih-tzu

 

Cainii au capacitatea de  a distinge comportamentul negativ al oamenilor si sunt mai putin inclinati sa accepte recompensa de la persoanele rauvoitoare, potrivit unui nou studiu, publicat miercuri, citat de catre portalul MSN.

 

Pentru acest studiu, care a fost publicat in jurnalul ,,Neuroscience & Biobehavioral Reviews”, oamenii de stiinta au testat reactiile unui caine care si-a urmarit proprietara incercand sa redeschida un recipient,  asistata de alte doua persoane. Pe parcursul a trei incerceari, una dintre cele doua fie a ajutat-o pe stapana animalului sa deschida recipientul, fie a raspuns in mod neutru sau a refuzat sa participe. Cea de-a doua persoana a avut o atitudine pasiva la toate cele trei incercari.

La finalul fiecarui test ambele persoane prezente i-au oferit cainelui, o recompensa, in acelasi timp.

Cand prima persoana si-a oferit ajutorul sau cand a raspuns in mod neutru cainele s-a aratat dornic sa accepte o recompensa de la oricare dintre cele doua persoane. Insa, in timpul incercarii in care cea de-a doua persoana a refuzat sa o ajute pe stapana cainelui, acesta din urma a ales recompensa de la persoana pasiva.

Cainii au capacitatea de a detectaa negativitatea oamenilor intr-un mod similar cu cel manifestat de bebelusi, a declarat pentru New Scientist James Anderson, specialist in psihologie comparativa, care a colaborat la acest studiu realizat la Universitatea Kyoto.

,,Daca cineva se comporta intr-un mod antisocial, probabil ei au o reactie emotionala la acest ucru” ,  a declarat acesta.

 

Copiii mici au demonstrat ca incep sa faca astfel de asocieri in jurul varstei de  un an.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s