Renuntarea La Masa De Seara Ar Putea Fi O Solutie Pentru Arderea Mai Multor Grasimi

 

Cele care isi doresc sa arda mai multe grasimi ar putea sa obtine rezultate dorite renuntand la masa de seara, arata un nou studiu, publicat, joi, de catre Live Science, care, inca, nu a constatat o diferenta de greutate, intre grupurile folosite , pentru a dezvolta teoria.

 

edoc7562

Un studiu a stabilit, faptul ca, participantii care si-au consumat toate caloriile intr-un interval de sase ore, intre 08.00 dimineata si 14.00, au ars cu 6% mai multa grasime si au avut niveluri ale foamei mai stabile, decat atunci cand au consumat aceeasi cantitate de calorii, intr-un interval de 12 ore, intre  orele 08.00 si 20.00.

,,Intr-un astfel de sens”, a declarat Courtney Peterson, principalul autor al studiului si profesor asistent, in departamentul de stiinte ale nutritiei, din cadru Universitatii Alabama, din Birmingham. ,,Capacitatea corpului de a arde grasime inregistraza un varf dupa 12 pana la 14 ore de post”, a adaugat ea.

Pana la 12 ore, dupa inceputu unei perioade de postire, corpul arde inca glicogen, o molecula care stocheaza glucoza. Dupa 12 ore, corpul nostru incepe sa arda depozitele de grasime, potrivit specialistilor.

Totusi, Peterson a avertizat, faptul ca, arderea a 6% mai multa grasime corporala nu a corespuns criteriilor cercetatorilor pentru a atestarea unei diferente semnificative intre cele doua grupuri studiate. Asta inseamna ca, diferenta poate fi cauzata de sana si ca rezultatele nu sunt ,,semnificative din punct de vedere statistic”. In acelasi timp, asta poate insemna si faptul ca, studiul a fost prea mic ca amploare pentru a arata o diferenta semnificativa intre grupuri, a declarat Courtney Peterson. Astfel, un studiu mai amplu va fi necesar pentu a confirma concluziile preliminare, a adaugat aceasta.

 

Dr. Alexandra Johnston, cercetator senior la Institutul Rowett pentru nutritie si sanatate din cadrul Universitatii din Aberdee/Scotia, care nu a fost implicata in studiu, a observat, faptul ca, diferentele in arderea grasimilor observate in studiu se datoreaza cel mai probabil, faptului ca, oamenii din grupul care a postit nu a mancat nimic seara si noaptea, o perioada de 18 ore in total. Dar, a afirmat ea, asta nu inseamna, automat, ca, eventualul consum de carbohidrati, dupa o anumita ora, dupa la cresterea productiei de grasime.

 

In cadrul acestui studiu, care a fost prezentat la Adunarea Anuala a Societatii Pentru Combaterea Obezitatii, 11 persoane supraponderale, cu varsta intre 20 si 45 de ani au participat la doua faze de o saptamana ale experimentului. In prima dintre aceste faze, participantii au inceput in ziua a patra a saptamanii sa consume toate caloriile in intervalul 08-14.00. in cea de a doua faza, de control, tot in ziua a patra, ei au consumat toate caloriile intre 08.00 si 20.00. fiecare participant a luat parte la ambele faze ale studiului.

 

Desi in urma studiului nu s-a descoperit o diferenta de greutate a participantilor, in urma analizarii rezultatelor celor doua faze ale experimentului, Peterson a spus ca a existat un interval de aproape 13 ore, in principa noaptea, cand nivelurile de ardere a grasimilor erau ridicate la participantii care si-au consumat caloriile intr-un interval de sase ore.

Pe langa arderea grasimilor, studiul a mai stabilit si ca nivelul foamei era mai stabilit la participantii care si-au consumat caloriile intr-un interval de sase ore. Cercetatorii au folosit o scara arbitrara de 100 de puncte si le-au cerut participantilor care si-au consumat caloriile intr-un interva de sase ore. Cercetatorii au folosit o scara arbitrara de 100 de puncte si le-au cerut participantilor sa acorde o nota pentru gradul de foame pe care il resimt. Rezultatele au aratat ca desi nivelurile medii de foame erau la fel pentru ambele grupuri, participantii care serveau toate mesele in sase ore aveau niveluri ale foamei care oscilau cu 12 puncte mai putin decat cele ale persoanelor care mancau inclusiv seara.

Acest lucru s-ar putea explica, prin faptul ca, aceia care au trebuit sa astepte pana mai tarziu pentru a servi ultima masa aveau inca de consumat o treime dintre calorii, a declarat Peterson. ,,Asta s-ar putea sa predispuna la un exces alimentar sau la mancat nesanatos, spre deosebire de situatia in care stii ca ai consumat toate alimentele pentru ziua respectiva”, a declarat Peterson. Totusi, aceasta avertizeaza, ca  o astfel de postire ar trebui evitata de copii si de femeile insarcinate. Motivul este ca aceasta postire incetineste ritmul de diviziune celulara, ceea ce ar putea afecta copiii in crestere sau fetusii. Ea a mai subliniat si faptul ca oricine sufera de o boala cronica majora ar trebui sa-si consulte medicul inainte de a adopta un astfel de regim. De asemenea, cercetatorii nu stiu daca acest regim ajuta la pierderea in greutate pe termen lung.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s