O Dieta Mai Putin Restrictiva A Gravidelor Inaintea Nasterii Poate Scurta Travaliul

 

 

Femeile pot consuma in timpul travaliului si altceva decat bucatelele de gheata si apa, recomandate, pana recent, fara a risca, astfel, sa se confrunte cu complicatii, potrivit unei revizuirii recente a unui studiu mai vechi. In plus, gravidelor carora li s-a permis sa manance, inainte de nastere, au avut un travaliu mai scurt, decat cele care a  caror alimentatie a fost restrictionata in aceasta perioada la consumul de bucatele de gheata si apa, informeaza, vineri, agentia de presa Reuters.

 

6tyo5zxkc

Perocuparea pentru acesta tema exista inca din anii ’40 , cand un studiu a atras atentia, asupra faptului ca, femeile aflate in travaiu care mancau in aceasta perioada delicata riscau sa expulzeze continutu stomacului si sa se inece in timpul anesteziei generale, mentioneaza in jurnalul ,,Obstretics and Gynecology”, din aceasta luna, autoru principal al lucrarii, dr. Vicenzo Berghella, ci colegii sai din cadrul Universitatii Thomas Jefferson University, din Philadelphia, Statele Unite.

Utilizarea anesteziei generale este mut mai rar folosita in prezent, insa normele recomanda, in continuare gravidelor pe cale sa nasca, sa nu consume hrana solida.

Pentru studiul recent, oamenii de stiinta au compilat date de la mai multe cercetari efectuate in mediu controlat, randomizat, ce au comparat conditiile de desfasurare a travaliului si a urmarilor acestuia in cazu femeilor carora li s-a permis sa consume numai bucatele de gheata si apa si ale celor care au avut voie sa manance si sa bea putin mai mult, de la miere si sirop de curmale pana la alimente solide obisnuite.

Oamenii de stiinta au analizat zece astfel de cercetari la care au participat, in total, 3. 982 de femei aflate in travaliu si care au nascut un singur copil, numai pe cale naturala, nu prin operatie de cezariana.

Femeile care aveau cele mai putin restrictive diete au manifestat si cel mai mic risc de complicatii, inclusiv de voma sau de inec in timpul anesteziei generale. De asemenea, ele au avut un travaliu mai scurt, cu 16 minute, in medie, in comparatie cu cele a caror alimentatie era restrictionata.

,,Daca suntem bine hidratati si avem (o cantitate –n.r.) adecvata de carbohidrati in organism , muschii nostri functioneaza bine”, a precizat Berghella, in conditiile care uterul este alcatuit in cea mai mare parte din muschi.

Descoperirea oamenilor de stiinta subliniaza concluzile unui alt studiu efectuat anterior de aceeasi echipa, potrivit caruia femeile care primesc in travaliu mai multe lichide decat in mod natural nasc mai repede.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s