Tenul, O Preocupare Etern Feminina

Drogheriile, parfumeriile si farmaciile zilelor noastre ofera nenumarate produse de ingrijire a fetei. Dar inca dinainte sa se fi dezvoltat toata aceasta industrie de ingrijire a frumusetii, femeile au inteles sa-si puna in evidenta infatisarea si sa si-o ingrijeasca.

2014-web-banner-3

Mai intai, stabiliti ce fel de ten aveti.

Presati la 3-4 ore dupa curatarea fetei un servetel de hartie pe fata. In cazul tenului normal sau uscat, nu se vor vedea aproape nici un fel de urme de grasime; in cazul tenului gras, vor aparea pete peste tot, iar tenul mixt se vor vedea urme de grasime pe frunte, nas si barbie.

Pielea normala este intinsa, neteda, cu pori mici si curata. Ea dispune de suficienta grasime si umiditate si este bine irigata. Va puteti considera o persoana fericita daca aveti un asemenea ten necomplicat, dar nu faceti greseala de a-l neglija.

Daca aveti ten mixt, ingrijiti-va zonele mai sensibile si uscate de pe obrajor si din jurul ochilor cu preparate pentru ten  uscat. Iar daca doriti sa faceti ceva si pentru portiunile mai grase, tratati-le cu produse pentru tenul gras.

Indiferent de tipul de ten, dupa fiecare spalare a fetei, produsul de curatare trebuie indepartat bine, cu apa din abundenta, de pe fata, gat si decolteu. Apoi se va tampona pielea cu o lotiune pentru fata, care  indeparteaza si ultimele resturi; in plus, ea invioreaza, stimuleaza si intinde pielea. In functie de tipul de ten, lotiunea poate sa faca mai mult. Tonifica sau calmeaza, are efect antiinflamator, stimuleaza circulatia sangvina sau ingusteaza porii. Important! Lotiunea adoptata tipului de ten nu este un lux, ci o premisa pentru piele sanatoasa si un aspect proaspat si ingrijit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s