Bucurestiul Sustine Candidatura Parisului La Organizarea Jocurilor Olimpice

 

Capitala Romaniei – Bucuresti – se numara printre cele peste 50 de orase, din intreaga lume, care si-au anuntat sustinerea fata de candidatura Parisului la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 2024.

 

this.jpg

Primaru general al Bucurestiului, Gabriela Firea, si-a pus semnatura pe lista sustinatorilor capitalei franceze, pe care mai figureaza cele ale edililor din cele mai importante metropole din lume – precum Madrid, Lisabona, Munchen, sau Sydney.

 

Initiativa strangerii de semnaturi in favoarea capitalei Frantei, i-a apartinut primaruui orasuui canadian Montreal, Denis Coderre, care a difuzat intr-un comunicat, in care precizeaza, faptul ca ,,Parisul dispune de toate atuurile si vointa necesara pentru a da un nou suflu valorilor olimpice”.

,,Astazi, Orasul Luminii continua idealul olimpic al dondatorului Jocurilor Olimpice Moderne, franceze Pierre de Coubertin, care visa la construirea unei lumi mai bune gratie sportului. Prin intermediul acestei candidaturi, la 100 de ani dupa Jocurile de la Paris, din 1924, parizienii doresc sa imparta cu noi pasiunea lor pentru sport si ambitia lor pentru planeta”, precizeaza documentul dat publicitatii, joi, de catre site-ul comitetului  francez de candidatura.

Parisu vrea sa faca din aceste Jocuri Olimpice ,,un accelerator al progreselor sociale si de mediu, precum si o parghie de transformare pentru intreaga sa metropola”, se mai arata in apelul lansat de catre Coderre, la care au aderat, de asemenea, orase precum Rotterdam, Riga, Quito, Lima, Cape Town, si Tunis.

 

Capitala Frantei se upta, pentru castigarea dreptului de organizare a Jocurilor  Olimpice din 2024, cu  Los Angelas si cu capitala ungara Budapesta, Comitetul International Olimpic urmand sa desemneze gazda competitiei anul acesta, pe 13 septembrie, cu ocazia celei de-a 130 a sesiunii CIO, care va avea loc la Lima, in Peru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s