Femeile Care Lucreaza In Ture De Noapte Si Ridica Greutati Isi Pun In Pericol Fertilitatea

 

Femeile care isi doresc sa isi sporeasca sansele de a ramane gravide ar trebui sa nu se angajeze la locuri de munca care presupun ture de noapte, deoarece acest lucru le-ar putea diminua fertilitatea, informeaza, marti, The Telegraph si CNN, citand un studiu, realizat, recent, in Statele Unite.

 

6Tyo5zxkc.jpg

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Harvard, a efectuat o cercetare pe 500 de femei, aflate in cautarea unui tratament de crestere a fertilitatii la Spitalul de Medicina Generala, din Massachusetts, si au descoperit, faptul ca, cele care desfasurau activitati profesionale in ture de noapte sau cele care avea indatoriri ce presupuneau ridicarea de greutati erau mai putin fertile.

 

Concluziile se bazeaza pe numarul de ovule produse de femei, in timpul tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV). Femeile care lucrau in ture de noapte, produceau, in medie, cu  28% mai putine ovule pe sesiune, in comparatie cu cele care aveau un program normal, de zi. De asemenea cele care ridicau greutati aveau un numar total de ovule cu 8.8% mai mic, dar si cu 14.1% mai putine ovue mature in comparatie cu cele care desfasurau activitati mai putin istovitoare fizic.

 

,,Studiul nostru arata, faptul ca, femeile care au in vedere sa ramana gravide, ar trebui sa fie atente la impactul, potentia negativ, pe care il pot avea turele de noapte si ridicatul greutatilor asupra sanatatii lor reproductive”, noteaza autoarea principala a cercetarii, dr. Lidia Minguez –Alarcon.

Oameni de stiinta cred ca munca in ture de noapte, perturba ritmul circadian si impiedica dezvoltarea si maturizarea ovuelor, dupa cum a precizat pentru CNN, Audrey Gaskin, epidemiolog, in cadrul universitatii amintite.

 

Efectele negative au fost mai pronuntate in cazu persoanelor supraponderale, obeze, si al celor  trecute de 37 de ani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s