Exercitiul Fizic Nu Este Un Factor Definitoriu Pentru Slabit Deoarece Poate Creste Apetitul

 

Activitatile fizice ar putea sa nu fie esentiale pentru controlul greutatii, potrivit unui studiu efectuat, recent, de oamenii de stiinta, din Statele Unite ale Americii, si publicat la sfarsitul saptamanii trecute.

 jogg3

Cercetarea, realizata de catre o echipa de oamenii de stiinta, de la Universitatea Loyola, din Chicago, pe tineri din Statele Unite, si din alte patru tari, a descoperit, faptul ca, activitatea fizica sau sedentarismul, nu sunt factori esentiali, in ceea ce priveste cresterea in greutate, informeaza Science Daily. ,,Rezultatele studiului nostru indica, faptul ca, activitatea fizica ar putea sa nu ne protejeze de ingrasare”, sustine autoarea principala, a lucarii, dr. Lara R.Dugas, profesor asistent, in cadrul Departamentului de Stiinte de Sanatate Publica, din cadrul universitatii mai sus amintite.

 

Activitatea sportiva are numeroase  beneficii dovedite asupra sanatatii, de la reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet si cancer, pana la imbunatatirea starii mentale si mentinerea bunei dispozitii. Persoanele active tind sa aiba o sanatate mai buna si sa traiasca mai mut. Insa,  chiar daca ajuta la arderea caloriilor, exercitiile fizice cresc apetitul, iar oamenii pot manifesta tendinta de a manca mai mult sau de a fi mai putin active in restul timpului, atrag atentia specialistii.

 

Potrivit unor experti, declinul activitatilor fizice, in special la locul de munca, reprezinta n factor esential al epidemiei de obezitate. Insa, cercetarea recenta facuta de catre Loyola, ce a monitorizat exercitiile fizice ale subiectilor, nu a descoperit nici o asociere semnificativa intre cresterea in greutate si activitatea fizica.

Concluzia reprezinta unul dintre primele rezultate ale cercetarii Modeling the Epidemiologic  Transition Study (METS). In cadru acesteia, oamenii de stiinta au monitorizat persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, din cinci tari, Statele Unite, Ghana, Africa de Sud, Jamaica si Seychelles.  Acestora li s-a recomandat sa faca cel putin doua ore si jumatate de exercitii aerobice de intensitate moderata pe saptamana, precum mersul rapid. In mod suprinzator, participantii din toate tarile care au urmat aceste indicatii au manifestat o crestere in greutate in comparatie cu cei nu au urmat recomandarile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s