Dieta Mediteraneana Are Efecte Benefice Pentru Persoanele Care Sufera De Depresie

Adoptarea dietei mediteraneene pentru a oferi un ajutor substantial persoanelor care sufera de depresie severa, conform unui studiu efectuat recent, efectuat de catre o echipa de oameni de stiinta din Australia.

greece-main%20xx

Despre dieta mediteraneana se cunoaste de ceva vreme, ca are beneficii fizice semnificative. Acum, cercetatorii de la Universitatea Deakin, din Melbourne au descoperit ca poate de asemenea ajuta persoanele care sufera de tulburari mentale.

Echipa de la Deakin a studiat efectele actui tip de alimentatie asupra unui grup format din pacienti diagnosticati cu tulburari depresive majore. Acestia au consumat, timp de 12 saptamani, o dieta , in care au preominat proteinele, fructele si legumele proaspete, verdeturile, uleiul de masline si nucile, iar oamenii de stiinta au observat ca o treime dintre participantii au declarat ca au observat o imbunatatire semnificativa a starii de spirit si a simptomelor resimtite.

Potrivit directoarei Centrului pentru Alimentatie si Dispozitie, din cadrul universitatii amintite, dieta mediteraneana a fost asociata anterior cu rezultate pozitive asupra sanatatii cardiovasculare, cu reducerea riscului de diabet si cresterea longevitatii.

,,Cunoastem deja ca dieta mediteraneana are un impact foarte puternic asupra aspectelor biologice ale organismului nostru, care influenteaza riscurile de depresie”, a declarat, marti, Felice Jacka, pentru ABC. ,,Sistemul imunitar, plasticitatea creierului microbiomul intestinal par sa aiba un rol central nu numai pentru sanatatea noastra fizica, ci si pentru cea mentala. Iar alimentatia, desigur, este factorul principa, care influenteaza microbiomul intestinal”, a precizat acesta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s