Serena Williams A Castigat Australian Open, Revenind Numarul 1 Mondial

 

Serena Williams a castigat, pentru a 7-a oara, finala turneului de tenis Australian Open, de la Melbourne, invingand-o, sambata, in doua seturi, (6-4, 6-4), intr-o ora si 23 de minute, pe sora sa, Venus Williams, acesta fiind al 23-lea turneu de Mare Slem, castigat de Serena, care o va reduce pe tenismena americana pe primul loc in ierarhia  WTA.

 Serena Williams

Aceasta a 28-a confruntare, dintre cele doua surori a reprezentat cea mai ,,varstnica”, a unui turneu de Mare Slem din istorie, cele doua jucatoare avand, impreuna peste 71 de ani, in timp ce italiencele Flavia Penetta si Roberta Vinci , ,,adunau doar 66 de ani” la US Open 2015.

Totodata, Serena Williams a marit scorul palmaresului direct cu Venus intr-o finala de turneu, acum fiind 7-2.

Ultima oara cand cele doua americane au disputat un meci decisiv pentru Marele Slem a fost in 20009, la Wimbledon.

content_williams

Meciul a debutat sub semnul unei anumite crispari, data de miza deosebita, precum si de dificultatile celor 2 saptamani de concurs australian, primele 4 ghemuri fiind tot atat break-uri. Abia in meciul 5, Venus Williams a reusit sa-si faca serviciul, conducand cu 3-2, dar in on continuare a tradat-o, in special, al doilea serviciu –doar 20 la suta eficienta cu acest procedeu – cedand setul primul cu 6-4, dupa 41 de minute. In chimb, setul doi a debutat normal, cu cele doua jucatoare materializandu-si avanatajul serviciului, dar numai pana in ghemul 7, cand Serena a trecut la conducere cu 4-3, avantaj pe care l-a valorificat pana la final, castigand cu acelasi scor, 6-4, practic in acelasi timp 42 de minute.

untitledg

Pentru acest succes exceptional, Serena Williams a obtinut 3.7 milioane de dolari australieni si 2.000 de puncte WTA, cu care va urca din nou pe primul loc in ierarhia mondiala, in timp ce Venus Williams, care a incasat un cec de 1.9 milioane de dolari australieni si 1.300 de puncte, va promova pe locul 11, in clasamentu WTA ce va fi dat publicitatii, luni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s