Scleroterapia, Solutia Pentru Vene Umflate Si Sparte Pe Picioare

Venele inestetice, de multe ori numite venectazii, varicozitati, varice, telangictazii, reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale venelor, care afecteaza populatia, indeosebi femeile, de patru ori mai predispuse decat barbatii, spre a dezvolta aceasta afectiune.

never-wear-heels-too-high-walk

Desi, de obicei, nu sunt insotite de alte simptome, aspectul neplacut la vedere este suficient pentru ca cei care se confrunta cu aceasta problema, sa opteze pentru scleroterapie pentru a-si redobandi frumusetea picioarelor.

 

Scleroterapia este procedura cu rezutate bune, sau chiar excelente, in peste 90%, din cazurile de tratare a varicozitatilor. Aceste semne, mai putin placute, din punct de vedere estetic, apar, in general, la nivelul membrelor inferioare, sub forma unor linii serpuite , de culoare albastra, violet, avand un diametru care poate varia de la 1 mm pana a 1 centimetru.

 

,,Principala cauza a dezvoltarii lor este pozitia verticala, in care ne aflam, cea mai mai lunga perioada a vietii, care ingreuneaza capacitatea venelor principale de a impinge fluxul de sange spre inima, dar si particularitatile mostenite ale sistemului venos”, explica dr.  Laurentiu Vladau, specialist dermatolog, in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

 

Scleroterapia este utilizata, inca din anii 1930, pentru eliminarea varicozitatilor, fiind o procedura, cu rezultate superioare tratamentelor laser, care sunt si mult mai constisitoare in cele mai multe cazuri.

,,Tratamentul presupune injectarea direct in vena, a unui agent scerozant, care irita mucoasa vasului de sange, determinand distrugerea peretelui vascular. Pentru a obtine rezultate ideale, sunt necesare injectii in mai multe puncte si eventual in mai mult sedinte, pe parcursul carora vasul tratat se transforma in tesut cicatricial si incepe sa nu mai fie vizibil”, adauga medicul specialist.

Cum se realizeaza procedura

In cadru efectuarii scleroterapiei, solutia de sare este injectata, cu ajutorul unui ac foarte fin direct in vena.

,,In acest moment poate aparea un disconfort usor, timp de 1-2 minute, mai ales atunci cand sunt injectate venele mari. Procedura, in sine, dureaza aproximativ 15 pana la 30 de minute. Numarul venelor injectate, intr-o singura sesiune, depinde de marimea si licalizarea lor, precum si starea generala de sanatate a pacientului”, a explicat dematologul.

 

Inainte de efectuarea procedurii va avea loc o consulatie initiala cu un dermatolog, sau specialist in medicina vasculara, care va decide, daca pacientu este un candidat potrivit pentru acest tratament.

In consultatia initiala, medicul va stabili, daca, exista suspiciuni de boli ale venelor profunde sau obstructi, probleme mai avansate ale valcelor, ce pot duce la o intoarcere a sangelui venos in vasele din piele. Dupa caz, este posibil sa se recomande o ecografie a venelor (Duplex Doppler) inainte de tratament.

,,Nu sunt eligibile pentru efectuarea procedurii femeile gravide, iar in cazul persoanelor care au avut un cheag de sange in trecut, eligibilitatea se va decide in mod individual si va depinde de starea generala de sanatate, precum si de motivul care a dus la aparitia cheagului respectiv.

Pacientii trebuie sa poarte ciorapi de compresie pe o perioada de 1-3 saptamani dupa tratament, totodata fiind recomandate si intreruperea activitatilor sportive timp de cateva zile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s