10 Ore Petrecute Zilnic La Birou Te Imbatranesc Cu 8 Ani

 

Este cunoscut faptul ca sedentarismu ne pune sanatatea in pericol, dar stiai ca 10 ore petrecute zilnic la birou te imbatranescu cu 8 ani?

o-women-at-work-facebook

Cele 8 sau 10 ore, pe care le petreci, zilnic, la birou, stand pe un scaun, accelereaza procesul de imbatranire, astfe ca, in fiecare zi, tu imbatranesti cu 8 ani, dupa cum se arata intr-un studiu, recent, citat de catre publicatia Daily Mail, editia online.

Mai mut, petrecerea unui timp atat de mult stand pe scaun mai are si alte efecte devastatoare, asupra organismului. Se pare ca, toate aceste ore petrecut, stand jos, sunt cele care cresc riscul de cancer, diabet si boli cardiovasculare.

Aceste rezultate s-au observat in urma unei analize atentat a obiceiurile zilnice, pe care le-au avut in jur de 1500 de femei cu varsta peste 64 de ani. Dupa ce au monitorizat atent activitatea acestor femei, specialistii de la Universitatea California, San Diego, au observat o legatura directa intre stilul de viata sedentar si imbatranirea prematura a celulelor in corp. ,,Studiul nostru arata, faptul ca, celulele corpului imbatranesc mult mai repede atunci cand avem o viata sedentara. Astfel ca, varsta cronologica, pe care o ai in buletin, nu este aceeasi cu cea biologica, deoarece starea functionala a organismului este afectata”, explica Dr. Aladdin Shadyab, coordonatorul studiului.

 30 de minute de sport pe zi impiedica acest dezastru

Doar 30 de minute de sport, in fiecare zi, pot sa impiedice acest efect devastator, pe care il are sedentarismul si statul pe scaun la birou. Acest lucru chiar functioneaza si trebuie sa te motiveze sa acorzi o importanta cruciala sportului! Specialistii au constatat, faptul ca, in cazul femeilor care au petrecut multe ore la birou, dar au avut grija sa faca zilnic macar cate 30 de minute de miscare, riscul de imbatranire celulara a fost mult mai mic.

Daca esti nevoita sa petreci multe ore stand pe scaun este foarte important sa te asiguri ca respecti pauzele pe care trebuie sa le faci la fiecare ora.ridica-te  de pe scaun si plimba-te sau fa cateva exercitii simple de stretching.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s