Gerul Se Va Resimti In SuDul Si Centrul Tarii, In Urmatoarele 3 Zile

 

Gerul se va resimti, in regiuni din sudul si centru tarii,  in urmatoarele trei zile, cu valori termice nocturne, cuprinse intre -15 si -10 grade Celsius, insa, episodul de frig nu va fi la fel de intens,precum cel consemnat anterior, cand temperaturile au coborat, pe timpul noptilor, pana la -32 de grade Celsius,  a declarat, miercuri, pentru Agerpres, meteorologul de serviciul al Administratiei Nationale de Meteorologie (A.N.M.).

9575781a42d82ae348517ea25ebb148d

,,Asa cum se precizeaza si in informarea meteo, emisa miercuri (18 ianuarie 2017), de catre Administratia Nationala de Meteorologie, vremea va deveni deosebit de rece, devenind geroasa, in noaptea de miercuri spre joi, mai ales, in regiunile nordice, nord-estice si centrale. Pana spre sfarsitul saptamanii, gerul se va extinde in majoritatea regiunilor, dar se va resimti mai mult in zonele centrale si sudice. Putem spune ca, in centru si sud,  vor urma trei zile de ger, cu valori minime ce se vor ajunge catre  – 10 pana la -15 grade Celsius. In zonele depresionare temperaturile vor ajunge vor atinge si -24 de grade Celsius. Pe timpul zilei, termometrele vor indica intre -6 si plus doua-trei grade Celsius. Episodul de ger care ne asteapta in urmatoarele zile nu va avea, insa, aceeasi intensitate cu cel precedent, de la inceputul lunii ianuarie, cand valorile termice au atins – 32 grade Celsius”, a explicat specialistul ANM.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de ger si intensificari ale vantului, vaabila pana joi la pranz, in cea mai mare parte a tarii.

Potrivit meteoroogilor, in intervalul 18 ianuarie, ora 10:00 – 19 ianuarie, ora 12:00, ideosebi pe parcursu zilei de miercuri, vantul va continua sa prezinte intensificari in regiunile sud-estice si la munte, unde local vor fi viteze de 40 – 50 km/h.

Totodata, in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta, precum si la altitudini mari in Carpatii de Curbura, si in Muntii Banatului, vor fi intervale de timp in care rafalele vor depasi 55 – 60 km/h si temporar, zapada va fi spulberata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s