Consumul De Ardei Poate Contribui La Scaderea Mortalitatii

 

Consumul de ardei iute poate contribui la scaderea mortalitatii, potrivit unei cercetari desfasurate de oameni de stiinta de la University of Vermut, din Statele Unite.

 jalapenos1

Cercetarea a demonstrat, faptul ca, se poate inregistra o reducere, cu aproximativ 13 procente a riscurilor de mortalitate, in special, in cazurile de cord si al comotiilor cerebrale, la persoanele care consuma, in mod regulat, ardei iute.

Concluziile unui studiu anterior, efectuat, in 2015, in China, indicau, de asemenea, o scadere a mortalitatii la persoanele care au consumat ardeiu iute sau plante similare.

Cercetatorii din cadrul Larner College of Medicine, al University of Vermont, au folosit, pentru realizarea studiului, informatii din Nationa Health and Nutritional Examination Survey (NHANES), de la peste 16.000 de americani, pe o perioada de aproximativ 23 de ani. In urma centralizarii datelor, s-a descoperit, faptul ca, profilul persoanei care consuma, in mod regulat, ardei iute este barbat, tanar, caucazian sau americano-mexican, casatorit, fumator, consumator de alcool, care mananca  mai multa care si mai multe legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scazut, venituri mai mici si mai putina educatie.

Oamenii de stiinta au realizat o ivestigatie suplimentara mediana, pe parcursul a 18,8 ani si au analizat rata mortalitatii si cauzele deceselor participantilor la studiu.

,,Chiar daca, mecanismul prin care ardeiul iute poate intarzia mortalitatea, este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potential tranzitoriu de receptor), care sunt receptori primari, pentru agenti precum capsacina (componenta principala din ardeiul iute), ar putea fi intr-o anumita masura responsabile pentru relatia in cauza”, indica cercetatorul Mustafa Chopan si dr Benjamin Littenberg, profesor de medicina la University of Vermut, conform unui comunicat de presa.

Potrivit cercetatorilor, beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute, sunt datorate componentei principale – capsacina, care este recunoscuta, pentru prevenirea obezitatii, reglarea fluxului sanguin coronarian, si are proprietati antimicrobiene. Studiul a fost publicat, in a doua saptamana, a lunii ianuarie, in revista de specialitate, Plus One.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s