Motive Pentru A Consuma Ciocolata In Timpul Sarcinii

 

Se pare ca exista foarte multe motive, pentru care, femeile gravide ar trebui sa consume ciocolata. Acest lucru se datoreaza faptului ca, minunatul desert ascunde foarte multe beneficii. Potrivit studiilor realizate, ciocolata, nu numai ca, scapa femeile gravide de stres, ci ii ajuta si pe bebelusi sa fie fericiti. Atentie, ne referim strict la ciocolata neagra.

pregnancy-main1

Aproape 140 de studii, realizate in ultimii 40 de ani, care au ca obiect de studiu, principal, ciocolata si beneficiile ei.

Unul dintre ele, realizat la Universitatea din Copenhaga, arata ca ciocolata diminueaza apetitul pentru alimente nesanatoase. O alta veste buna, consta in faptul ca, s-a ajuns la concluzia ca ea scade riscul mortii dintr-o cauza cardiovasculara cu 19 procente. Vestea proasta este ca, pentru a imbunatati sanatatea si pentru a avea acea stare de bine (nu de alta, dar este demonstrat ca anandamida, din compozitia ciocolatei are efecte similare cu cele ale marijuanei!) ai nevoie de doar 6.7 grame/zi. Echivaentul unui patratel de doua – trei ori pe saptamana. Se pare ca, un consum mai mare duce la disparitia beneficiilor.

Ajuta La Prevenirea Pre-Eclampsiei

Pre-eclampsia, este una din cele mai comune cauze de nastere prematura. Aceasta situatie, apare la femeile gravide si este adesea caracterizata, prin tensiune arteriala ridicata. Atunci cand se ridica tensiunea arteriala unei femei insarcinate, acest lucru poate duce la convulsii, coagularea sangelui, precum si la provocarea unor leziuni ale ficatului. In unele cazuri, pre-eclampsia, poate determina, blocajul rinichilor. Conform rapoartelor publicate in Annals of Epidemiology, cu toate acestea, continutul  de teobromina din cacao, poate ajuta la prevenirea acestei conditii.

O cercetare realizata, in cadrul universitatii Yale, conchide, faptul ca, femeile care consuma ciocolata, regulat, sunt  cu 50% mai putin susceptibile de a suferi pre-eclampsie in timpul sarcinii.

Regleaza Tensiunea Arteriala

Pudra de cacao, care este folosita pentru a prepara ciocolata, contine teobromina, care ciocolata, poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, prin sprijinirea dilatarii vaselor de sange.ajuta la reglarea corecta a tensiunii arteriale, in randul femeilor gravide. Aceasta componenta, din

Te Ajuta Sa Nasti Copii Mai Fericiti

Cercetatorii din Finalda, sustin, faptul ca, ciocolata poate influenta si comportamentul bebelusilor. Rapoartele din revista New Scientist, au subliniat, faptul ca, femeile gravide, care consuma ciocolata sunt mai susceptibile de a da nastere la copii mai fericiti si mai plini de viata. Studiul a fost realizat, cu ajutorul a peste 300 de femei gravide. Cercetatorii au observat, faptul ca, exista diferente mari intre femeile gravide care consumat ciocolata in timpul sarcinii si cele care nu au consumat ciocolata pe durata sarcinii.

Contine Antioxidanti Si Nutrienti

Ciocolata este bogata in flavonoide, despre care se considera, faptul ca ar, contine antioxidanti puternici. Femeile insarcinate, pot beneficia de proprietatile antioxidante ale flavonoidelor, in mod special, in imunatatirea imunitatii. Ea poate combate, de asemenea, tipuri de cancer si ofera ajutor in sistemul cardiovascular.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s