Exercitiile Fizice Tip Interval, Benefice Pentru Aparatul Cardiovascular, In Special In Cazul Diabeticilor

 

Persoanele care doresc sa inceapa un program de antrenament, pentru imbunatatirea conditiei fizice, au un motiv in plus, sa faca acest lucru, potrivit unui studiu care a demonstrat, faptul ca o serie de exercitii simple, efectuate cu greutati in cadrul unor sesiuni de sport tip interval, poate contribui la imbunatatire functiei vaselor de sange, informeaza, miercuri, Science Daily.

7556803-jogging-hd-wallpapers

Exercitiile fizice efectuate cu greutati si-au dovedit eficacitatea pentru imbunatatirea sanatatii vaelor de sange, in cadrul unui studiu efectuat in Canada, la Universitatea British Columbia. Rezultatee benefice au fost observate, atat in cazul persoanelor care nu au fost diagnosticate cu diabet tip 2, cat si a celor care sufera de aceasta boala.

,,Indivizii cu diabet tip 2 au un risc de patru ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, in comparatie cu celelalte persoane”, sustine Jonathan Little, profesor asistent in cadrul universitatii amintite si autor principal al cercetarii. ,,Dupa efectuarea a numai unei serii de exercitii, am observat o imbunatatire a functiei vaselor de sange, un indicator al sanatatii inimii si al riscului de atac de cord”, a adaugat acestea.

In cadrul studiului, Little si echipa sa au comparat efectul asupra functiei vaselor de sange a doua tipuri de antrenament tip interval, ce presupune alternarea de perioade de efort intens cu cele de efort scazut: de rezistenta (presa pentru picioare, extensii si ridicari) si exercitii cardiovasculare (bicicleta stationara).

Participanti cu varsta de 35 de ani au fost impartiti in trei grupuri: persoane cu diabet tip 2, persoane care nu faceau exercitii si persoane care faceau exercitii in mod regulat, fara diabet. Fiecare grup a executat un set de exercitii de rutina tip de 20 de minute, incluzand incalzirea urmata de sapte runde de un minut de efort intens alternate cu un minut de odihna.

,,In cazul tuturor particularitatilor la studiu a fost observata o imbunatatire a functiei vaselor de sange dupa antrenamentul tip interval”, a declarat Monique Francois din cadrul aceleiasi universitati, coautoare a cercetarii. ,,Acest lucru a fost evident, in special, in cazul grupul cu diabet tip 2”, a adaugat aceasta, potrivit sursei citate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s