Mercedes A Depasit BMW, Devenind Cel Mai Mare Producator De Automobile De Lux Din Lume

 

BMW a pierdut titlul de cel mai mare producator de automobile de lux din lume, in favoarea Mercedes-Benz, incheindu-si, astfel, dominatia de peste un deceniu, deoarece si-a innoit gama de modele.

mercedes-computer-hd-wallpaper-19004-19564-hd-wallpapers

Grupul BMW a anuntat, luni, faptul ca vanzarile sale au crescut cu 5.2% in 2016, la 2.003.359 autoturisme, cu aproximativ 80.000 de autoturisme mai putine, decat Mercedes, divizia de automobile de lux a grupului german Dailmer, care a livrat 2.083.888 vehicule, un avans de 11.3%, fata de 2015.

Pe locul trei in topul producatorilor de automobie de lux, s-a clasat Audi, care a livrat, anul trecut 1.87 milioane de autoturisme, in crestee cu 3.8%, fata de 2015.

 

In 2017, cresterea vanzarilor nu va depasi 10%, din cauza cererii mai slabe, in Marea Britanie, si a incetinirii economiei chineze, a mai afirmat, in cadrul aceleiasi conferinte, Ian Robertson, directorul de vanzari al BMW.

Indeplinirea obiectivului reprezinta un succes, pentru seful Daimler, Dieter Zetsche, care nu a reusit sa redreseze compania, dupa despartirea dificila de brandul Chrysler, in 2007. Actionarii Daimler  au amenintat, faptul ca, ii vor retrage sprijinul lui Zetsche, ingrijorati ca Mercedes – Benz era mult in urma rivalelor BMW si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG.

Sursa/ Reuters & Bloomberg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s