Cel Mai Bun Truc Pentru A Scapa Repede De Parbrizul Inghetat

Sezonul rece este in toi, la fel si codurile emise de ANM, iar una, dintre principalele consecinte ale sale, este aparitia ghetii pe parbrizul masinilor noastre. Si un lucru, pe care eu personal nu-l agreez, pentru ca imi ingheata mainile. Asa ca, cu putina cercetare pe net, am gasit urmatorul truc.

Frozen rearview mirror and wiper of the car

Ei bine, racheta si apa calduta, sunt cele mai utilizate metode pentru a inlatura stratul subtire de gheata, care se formeaza, la primele ore ale diminetii, insa, ambele remedii pot provoca stricaciuni iremediabile. Prin intermediul retelei de socializare Youtube, meteorologul Ken Weathers, explica o metoda simple si eficienta, pentru a scapa de gheata, in cateva secunde. Potrivit acestuia, este vorba de un amestec format dintr-un sfert alcool si trei sferturi apa, care se introduce intr-un recipient cu pulverizator, cu care se stropeste apoi parbrizul. In cateva secunde, gheata se topeste.  O metoda simpla, care isi datoreaza eficienta faptului ca alcoolul ingheata la temperaturi cu mult mai scazute decat apa. De asemenea, cand temperaturile scad sub zero grade, se recomanda ca recipientul pentru curatat parbrizul sa nu fie umplut cu lichid care sa contina apa deoarece poate sa inghete. Cel mai bine este sa se foloseasca un lichid de curatat parbrize pentru iarna.

Lichidul pentru parbrize este necesar sa fie reinnoit, la fiecare 6-12 luni. Un lichid vechi nu numai ca nu curata in mod corect, dar poate deteriora stergatoarele, ingreunand vizibilitatea si crescand riscul de accident, potrivit ABC.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s