Pericolul Ascuns Din Produsele De Patiserie

Expertii Consiliului Superior al Societatii, din Belgia, recomanda evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier, pentru a preveni problemele de sanatate. Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat in acizi grasi saturati.

maxresdefaultdfg

Acestia cresc riscul maladiilor cardiovasculare, ca si crestere a LDL – colesterolul rau. Este foarte important, asadar, sa limitam consumul de acizi grasi saturati.

Nu este intotdeauna facil sa studiem cu etichetele, sau nu avem mereu acces la ele, pentru a determina cu precizie componenta unui produs. De aceea, trebuie sa stiti, faptul ca, uleiul de palmier, se ascunde frecvent sub termenul generic ulei vegetal.

De asemenea, consumati cu moderatie  produsele urmatoare, care sunt bogate in ulei de palmier: produse de patiserie, produse alimentare semipreparate, pizza, biscuiti, batoane de ciocolata, unele pateuri tartinabile si margarina.

Limitati, totodata, consumul unor produse lactate ca untul si smantana pentru a evita consumul mare de grasimi – un adult sanatos si activ, poate consuma pana la 20-30 de grame de unt zilnic, fara probleme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s