In Prosopul De Baie Se Afla Milioane De Bacterii. Cat De Des Ar Trebui Schimbat?

 

Prosoapele sunt un intrument cheie, cand vine vorba de igiena, insa, conform unui expert, acestea pot provoca mai mult rau decat bine. Acestea pot servi drept adapost,pentru nenumarate bacterii, fungi, bucati de piele moarta, materii fecale, urina si alti germeni care se afla in baie.

bathroom-french-window-shaped-wooden-towel-shelf-mixed-rustic-vanity-sets-attractive-simple-wooden-towel-shelf-for-meaningful-bathroo

Majoritatea germenilor provind din toaleta, acestia se ascund in fibrele moi si umede ale prosopului de baie. Expertul de igiena Philip Tierno, recomanda spalarea prosoapelor dupa a treia utilizare pentru prevenirea raspandirii infectiilor.

Acesta poate fi utilizat a doua oara, doar, daca a fost uscat  intre utilizari, afirma profesorul Tierno, microbilog din cadrul Universitatii din New York. ,,Ideea centrala este sa fim prudenti si constienti. Daca din prosop provin mirosuri, oricare ar fi acestea inseamna ca in interior se afla microbi, care se dezvolta, asadar acesta ar trebui spalat”, spune Tierno.

Persoanele care utilizeaza la comun acelasi prosop, sunt mult mai susceptibile la infectii. Deoarece persoanele care imapart acelasi prosop pot intra in contact cu organisme cu care corpul nu este obisnuit. Printre acestia se numara stafilococul auriu, care poate da nastere unor infectii.

Prosoapele de baie sustin viata microbilor deoarece contin apa, temperatura din interiorul lor este calda, este prezent oxigenul, in interiorul sau pH-ul este neutru,  iar bucatile de piele moarte de pe corpul uman servesc drept hrana pentru formele de viata instalate aici. In timp ce utilizam prosopul pentru curatarea corpului, microbii de pe acestea se impregneaza pe prosop.

photo credit/ designstrategist.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s