Ce Se Intampla Daca Nu Faci Sex O Perioada Indelungata

Despartiri, calatorii, munca peste masura, stres… exista numeroase motive pentru care viata sexuala poate avea de suferit. Insa nu va ganditi, la faptul ca, doar activitatea din dormitor este afectata. Abstinenta, caci despre ea este vorba, poate duce la numeroase probleme de sanatate.

lovetime

Omorffi, ti-a pregatit o lista, cu sase probleme, cu care v-ati putea confrunta daca nu faceti dragoste, un timp indelungat, dar si un efect benefic al abstinentei – cel putin pentru doamne.

Suntem Mai Nervosi

Sexul ajuta la eliberarea endorfinelor – hormonul fericirii – si a oxitocinei. In lipsa acestora, pe o perioada mai lunga de doua saptamani, corpul se resimte, si apare, astfel, sentimentul de anxietate, sustin cercetatorii scotieni.

Sex Mai Rar, Raceli Mai Dese!

Aceasta este concluzia, la care au ajuns oamenii de stiinta, de la Universitatea Penssylvania, care au descoperit, faptul ca, sexul practicat regulat intareste sistemul imunitar. Savantii au descoperit, faptul ca, voluntarii care facusera sex o data sau de doua ori pe saptamana prezentau niveluri mai crescute de imunoglobulina A (IgA), in comparatie cu cei care faceau sex mai rar. Imunoglobina A este prima linie de aparare a organismului in fata virusurilor care cauzeaza raceala si gripa.

Creste Riscul De Gelozie Si Scade Stima De Sine

Pe masura ce sexul devine ,,o sarbatoare”, o activitate celebrata o data sau de doua ori pe an, s-ar putea sa va simtiti, din ce in ce , mai nesiguri, in privinta relatiei de cuplu. Astfel ,,certurile, frustrarile, neincrederea in sine si sentimentul de neatractivitate si de vina si-ar putea face loc cu usurinta in viata voastra, daca nu faceti sex cu persoana iubita, o perioada indelungata”, sustine doctorul Les Parrot, psiholog si autor al cartii ,,Saving your marriage before it starts”. De asemenea, abstinenta poate creste riscul de gelozie si de teama ca partenerul ar putea calca stramb, adauga specialistul.

Mai deprimati

Chiar daca dati vina pe orele lungi de munca, pe grijiile financiare sau pe cine stie ce alte motive, se pare ca depresia poate fi cauzata, ei bine, si de lipsa de sex, arata un studiu publicat in revista stiintifica Behaviour. Insa, nu doar sexul (sau mai bine spus, lipsa lui), se face vinovat de starile de tristete accenturata, ci actul final al acestuia, adica ejacularea (din nou, lipsa acesteia). Potrivit cercetatorilor, unele substante din materialul seminal, cum ar fi melatonina, serotonina si oxitocina, au capacitatea de a imbunatati starea de spirit a femeilor.

Si Un Efect Pozitiv – Scade Riscul De Infectii Urinare

Aproape 80% dintre cazurile de infectii ale tractului urinar, apar la mai putin de 24 de ore, de la ultimul contact sexual. In stimul sexuui, bacteriie din vagin isi croiesc drum in uretra, unde se pot multiplica, favorizand aparitia infectiilor. Asadar, partea buna a abstinentei – cel putin pentru femei – este ca riscul de infectii urinare scade semnificativ.

Creste riscul de cancer de prostata

Barbatii care nu fac sex o perioada mai lunga, ar trebui sa acorde atentie crescuta, controalelor medicale, deoarece glanda prostata, poate avea de suferit de pe urma abstinentei. Potrivit Asociatiei Americane a Urologiei, barbatii care fac sex regulat beneficiazaa de protectie suplimentara impotriva afectiunilor prostatei. Va intrebati, de ce? Pentru ca ejacularea ajuta la inlaturarea substantelor cu potential nociv din sperb, protejand astfel prostata.

Disfunctiile erectile, un risc major

Foloseste-l sau il vei pierde! Cam asa poate fi rezumata situatia. Daca penisul nu isi indeplineste misiunea cu care a fost inzestrat, acesta isi va pierde vigoarea, deoarece este un muschi si, ca orice muschi, acesta trebuie antrenat. Cu alte cuvinte, disfunctiile erectile pandesc la usa celor care fac sex rar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s