Kilogramele Acumulate De Sarbatori Se Pot ,,Incapatana” Sa Se Mentina Pana Vara Urmatoare Potrivit Unui Studiu

 

Un studiu, vine sa confirme, ceea ce stiam si noi femeile, dar in aceasi masura si barbatii, cat este de greu sa pierzi kilogramele acumulate in perioada Sarbatorilor de Iarna.

bregje-heinen-by-rayan-ayash-for-schc3b6n-21-4

Studiul  efectuat pe 3000 de persoane adulte din trei tari, pulbicat recent in ,,New England Journal of Medicine”, a evidentiat, faptul ca, greutatea nedorita acumulata in timpul sarbatorilor de iarna, poate persista, timp de cateva luni si chiar pana vara urmatoare, informeaza Medical News Today.

Conform cercetarii realizata, de catre o echipa de oameni de stiinta americani, pe 1.781 persoane, din Statele Unite, 760 din Germania si 383 din Japonia, in urmatoarele  zece zile dupa Craciun, s-a observat o crestere cu 0.6% a greutatii corporatie cu perioada de zece zile de dinaintea acestei importante sarbatori.

In plus, oamenii de stiinta au considerat ca, pana in vara urmatoare, participanii la studiu au reusit sa dea jos, doar aproximativ jumatate din greutatea nedorita acumulata inainte de 25 decembrie.

Brian Wansink, de la Universitatea Cornell, din Ithaca, co-autor al studiului, sustine, faptul ca, oamenii ar trebui sa fie mai bine informati in  legatura cu kilogramele ,,incapatanate”, acumulate de sarbatori . ,,Ar putea fi mai bine ca participantii sa fie informati, cu privire la faptul ca, in ciuda faptului ca jumatate din greutatea corporala, adaugata de sarbatori, este perduta imediat dupa aceea, cealalata jumatate pare sa se mentina pana in lunile de vara si chiar mai mult”, noteaza acesta.

Potrivit Royal Society for Public Health (RSPH), din Marea Britanie, in perioada sarbatorilor, se pot manca si 6.000 de calorii pe zi – de aproape trei ori mai mult decat cantitatea zilnica recomandata. RSPH noteaza ca este nevoie de 44 minute de plimbare pe jos pentru a arde caloriile dintr-o cana cu vvin fiert, iar pentru a anihila caloriile de la cina copioasa de Craciun ar fi nevoie de aproximativ 1 ora si 40 de minute de alergare.

Cresteri semnificative in greutate s-au observat si in preajma altor sarbatori – 0.3% in plus in Japonia, in preajma saptamanii de Aur, 0 .2% in Germania, de Paste, si 0.2% in SUA de Thanksgiving, dupa cum se mai precizeaza in studiul mentionat.

Autorii studiului citat, realizat la Universitatea Cornell, mai precizeaza, faptul ca, daca o persoana are grija sa nu se ingrase in perioada sarbatorilor nu va avea de ce sa isi faca grijii ulterior. Potrivit nutritionistului Erin Morse, sef de clinica la Ronald Regan Medical Center, din cadrul Universitatii California, din Los Angeles, pentru a evita consumul exagerat de mancare nu trebuie sa ne asezam la mesele festive flamanzi.De asemenea, acesta recomanda, in prealabil, consumul unui mar, sau a unui bol, cu supa de legume, iar dupa masa, o plimare pe jos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s