De Ce Este Bine Sa Avem Flori In Casa

Florile, ne cuceresc cu mirosul lor, sunt delicate si emana energie pozitiva, indiferent in ce colt al casei sunt asezate. De-a lungul timpului, florile au dobandit o serie de semnificatii puternice, iar studiile realizate arata, faptul ca, acestea au si efecte benefice asupra sanatatii fizice si psihice.

modern-home-office-flower-arrangements

Descopera motivele, pentru care este bine sa-ti decorezi casa cu flori, indiferent de sezon:

 

Ofera Un Plus De Culoare Caminului Tau

Daca,  vrei sa schimbi ceva in casa ta, sa aduci un plus de culoae dormitorului, sau vrei sa spargi monotonia din living, o solutie, rapida si simpla ar fi sa optezi pentru diverse sentimente de flori, pe care sa le asezi in glastre, de diferite dimensiuni, in locurile casei, in care simti ca este nevoie de o schimbare.  De asemenea, aranjamentele florale dau camerelor un aspect chic, ofera vibratii pozitive, alunga tristetea si melancolia. In plus, florile transforma camerele cu dimensiuni mici, in spatii mai mari si mai primitoare.

 

Florile Stimuleaza Latura Creativa

Florile proaspete, s-au dovedit a fi de ajutor, in stimularea creativitatii, intrucat au ca prim efect cresterea puterii de concentrare. Asadar, in momentele in care ai nevoie de o imaginatie bogata, inconjora-te de flori. Fa acelasi lucru si in cazul celor mici, deoarece vor deveni mai creativi si, in acelasi timp, isi vor dezvolta latura emotionala.

 

Florile Buchetele De Flori Sunt Primitoare

Daca vrei sa-ti intampini oaspetii intr-o atmosfera calada si primitoare. Aseaza pe holul de la intrare o vaza cu fori de diverse culori. Astfel nu doar ca vei aduce o pata de culoare casei tale, dar persoanele care iti vor trece pragul se vor simti relaxate si fericite. De ce? Un studiu realizat la Harvard arata, faptul ca, florile intensifica bunatatea si sentimentul de compasiune pentru alte persoane, emana o stare de calm, indepartand starile de anxietate, grijile si tristetea. In plus, persoanele care se inconjoara de flori sunt mai entuziasmate, mai active si mai fericite.

 

Flori Proaspete Pentru Amintirii Vii

Mirosul este unul dintre cele mai importante simturi ale omului, si poate activa instant amintirile. Opteaza pentru fori familiare, pe care obisnuiai sa le culegi in copilarie, sau pe care le-ai avut in buchetul de mireasa ori le-ai primit cu diverse ocazii. Astfel, iti vei aduce aminte mult mai usor de momentele placute din viata ta.

 

Florile Te Incarca Cu Energie

Alte studii arata ca persoanele care e bucura de mirosul si culorile florilor, inca de la primele ore ale zilei, au mai multa energie, pe parcursul zilei, si isi incep ziua intr-o nota mai pozitiva. Cercetatorii sustin, faptul ca, florile au impact pozitiv asupra laturii emotionale, motiv pentru care aceste nu ar trebui sa lipeasca din dormitor, living sau bucatarie.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s