Zece Trenduri Care Ne Vor Influenta Viata In 2017

Samsung Electronics prezinta 10 trenduri, care vor influenta felul in care traim anul acesta, dar care pot avea impact si in anii urmatori.

Dezvoltate impreuna cu Samsung Design Europe si Foresight Factory, aceste trenduri se suprapun pe un spectru lard de evolutii culturale, sociale si tehnologice care vor defini modul in care vom trai, cumpara si munci anul urmator.

Trendurile sunt urmatoarele:

Minimalismul si simplitatea

Vom ceda impulsului si vom inlocui dezordinea cu calitatea. Ne vom indragosti de lucrurile elegante si minimaliste, cu performante ridicate, dar cu un design simplu.

Societatea fara varsta

Generatia Baby Boomers accepta potentialul tehnologic, in loc sa il excluda. Fiind conectati, invatand, creand, lucrand mai indelungat si fiind mai constienti cu ajutorul tehnologiei, putem sfida ipotezele imbatranirii.

Inteligenta artificiale (AI) si antrenorii inteligenti

Robotii invata nu numai limbajul nostru, dar si de la noi, ajungand in cele din urma sa fie antrenori inteligenti, pe baza a ceea ce au inteles din comportamentul nostru.

Amplificarea trairilor

Pe masura ce activitatile noastre intra tot mai mult in rutina, folosim tehnologia pentru evadare si amplificarea trairilor. Experientele de ,,mixed reality”, ce imbina realitatea virtuala si realitatea augmentata, ne vor ajuta sa percepem mai intens diversitatea, calatoriile sau sportul.

Cautatorii de povesti

Tendinda de dezvoltare personala este amplificata in conditiile in care multi dintre noi folosim tehnologi pentru a valorifica fiecare minut al vietii noastre.

Urmatoarea generatie de dispozitive portabile

Vom migra de la accesorii de monitorizare portabile, la senzori care pot detecta starea de spirit, sau conditia fizica si care sporesc performanta si ritmul de invatare. Pastilele digitale sau dispozitivele ingerabile, care suna a fictiune, intra pe piata.

Familia retea

Vom vedea cresterea familiilor conectaate la retea, folosind tehnologia pentru invingerea provocarilor emotionae, financiare, chiar si fizice.

Experientele multisenzoriale

Gustul, mirosul si simtul tactil se imbina cu stimulii vizuali pentru a crea o experienta multisenzoriala.

 

Nanotehnologia in televizorul nostru

Nanotehnologia, in special particulele Quantum Dot, va fi urmatorul nostru superstar pe segmentul televizoarelor. Ne asteptam, ca aceasta tehnologie sa genereze o revolutie, in generatia urmatoarea de tehnologie, in materie de televizoare, dar si de sanatate.

 

Tehnologia tacuta pentru purificarea mintii

In ziua de astazi, ne verificam telefoanele in medie de 80 de ori pe zi, dar aceeasi tehnologie ne va ajuta in curand sa scapam de acest act. Nu trebuie sa ne deconectam, deoarece tehnologia tacuta, precum cea Gear IconX, ofera finalitatea produsului conectat, insa totodata deconectat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s