Cardamomul

Cardamomul previne infectiilor gingilor, dizolva pietrele la rinichi si amelioreaza arsurile stomacale.

cardamom-large

Acest condiment, este folosit, in special, in bucataria indiana, dar si in cea scandinava, si este considerat un veritabil leac in medicina ayurvedica. Pretul ridicat al cardamomului, determina insa o utilizare redusa a acestuia in gastronomie.

Sofranul si vanilia sunt, de asemenea, condimente foarte scumpe, din cauza cantitatii reduse, obtinute in urma procesului de colectare (din 150.000 de flori se colecteaza doar un kilogram de sofran, recoltarea facandu-se manual).

 

Cardamomul are o aroma specifica foarte tare, si un gust lamaios, dar care capata un miros puternic si caracteristic de afumatura, fiind folosit in special in prepararea marinatelor de carne. In Egiptul Antic, semintele de cardamom, erau mestecate pentru curatarea dintilor si improspatarea respiratiei, iar grecii obisnuiau chiar sa il foloseasca pe post de parfum, datorita aromei sale intense.

 

Cafeaua in care se adauga cateva seminte de cardamom, va avea o aroma deosebita, obicei care se pastreaza in zilele noastre, in Emiratele Arabe si in Turcia, iar in India, cardamonului este foosit la prepararea unui ceai special, numit Masala Chai, o bautura condimentata cu deosebite efecte terapeutice.

 

De asemenea, arabii numesc acest condiment ,,planta iubirii”,  datorita efectelor afrodiziace, iar indienii il considera un veritabil remediu contra obezitatii. Cardamomul poate fi folosit si la prepararea deserturilor, cum este de exemplu orez cu lapte, indulcit cu miere si condimentat in proportii egale cu scortisoara, ghimbir, sofran, coriandru si cardamom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s